
Avrupa Birliği‘nin (AB), Kıbrıs Türk toplumuna yönelik “Yardım Programı” kapsamında finanse edilen ve İnsan Hakları Platformu tarafından yürütülen İnsan Hakları Platformu Projesi kapsamında, her yıl düzenlenen İnsan Hakları Okulu, bu yıl Mağusa’da yapılıyor
Dersler Türkçe olacak ancak İngilizce’ye simultane çeviri hizmeti sunulacak
Üç hafta sürecek olan eğitim programı 15, 22 ve 29 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek, 6 modülden oluşacak.
Verilen bilgiye göre; Modüller, Avrupa Konseyi’nin Pusula isimli insan hakları eğitim kılavuzu temel alınarak hazırlanacak ve katılımcılara uluslararası ve bölgesel insan hakları standartlarının yanı sıra Kıbrıs’ın kuzeyindeki uygulamalar da aktarılacak.
Program yüz yüze gerçekleştirilecek, sivil toplum örgütleri, inisiyatifler ve gençlere yönelik olarak tasarlandı, dersler Türkçe olacak ancak İngilizce’ye simultane çeviri hizmeti sunulacak.
Katılımın ücretsiz olduğu İnsan Hakları Okulu’nda her hafta iki modül işlenecek. Eğitimler, 25 Ekim, 1 Kasım ve 8 Kasım tarihlerinde, cumartesi günleri tam gün sürecek şekilde hazırlandı.
Son başvuru tarihi 17 Ekim 2025 Cuma günü olup, başvuru formuna ve ayrıntılı bilgilere http://bit.ly/45EP2Iu adresinden ulaşabilirsiniz.
Başvuruların ardından programa kabul edilen katılımcılara modüllerin ayrıntıları, eğitmenler ve okul takvimine yönelik bilgilendirme yapılacak.





















