KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Öksüz: Üst Kurula inatla bir eczacı almıyorsunuz!




Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Dr. Umut Öksüz, Sağlık Üst Kurulu‘na tek bir eczacı dahi alınmadığını vurgulayarak “Bari 1959 Yılında Kamran Aziz’in kurduğu ve yasası olan bu meslek örgütünün görüşlerini olsun alın” dedi

Öksüz: Bu sektörlerin hangisi temel değil de hayati ihtiyaç taşıyor?

Öksüz’ün açıklaması şu şekilde:

“İnanın yorulduk, inanın! Hem de çok!

Ama bilin ki her gün onlarca kişiye canı pahasına hizmet veren 300’ü aşkın meslektaşımın tek bir tanesi dahi bugünleri bizlere yaşatanları asla unutmayacak !

Sağlık Üst Kurulu’na ısrarla bir eczacının alınmamasının sonuçlarını her açıklanan kararlar sonucunda hayretler içerisinde tekrardan yaşıyoruz!

-Paket servisleri , online hizmetler , marketler , bankalar vs. hangisi dönüşümlü çalışıyor?
Hiçbiri !

– Bu sektörlerin hangisi temel değil de hayati ihtiyaç taşıyor?
Hiçbiri !

– Hayati ihtiyaç taşıyan sektör kim?
Eczaneler!

-Peki, Dönüşümlü olarak çalışan tek sektör kim?
Sadece eczaneler!

“Yine Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin görüşlerini değerlendiren olmadığını gördük”

Perşembe günü Başbakan , Sağlık Bakanlığı ve de Üst Kurula sunduğumuz eczanelerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayati hizmet verdiğinden dolayı dönüşümlü değil de açık kalmasını somut veriler ile dosyalar halinde sunmamıza rağmen, açıklanan kararlarda yine Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin görüşlerini değerlendiren olmadığını gördük”

“Eczanelerimizde yaşanılan sıkıntıları aktardık”

Son 1 hafta içerisinde eczanelerimizde yaşanılan sıkıntıları aktardık ve dedik ki;

•Vatandaştan sayısız şikayet aldık dedik.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ilaç tedarik hizmeti aksadı dedik.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na ilaç tedarik hizmeti aksadı dedik.

•Vatandaş açık eczaneyi bulmak için tüm duyurularımıza rağmen kapı kapı dolaşıyor dedik.

•Vatandaş kendine en yakın eczaneden değil de sadece açık olandan ilacına ulaşabiliyor, bu ise vatandaşın sokakta daha fazla vakit geçirmesine sebep oluyor dedik.

•Pandeminin ilk gününden beridir KTEB aracılığı İle eczaneler tarafından Dünya Sağlık Örgütü ve FIP’nin (Uluslarasası ECZACILIK Federasyonu) yayınladığı Kovid-19 Salgını ve Eczane/Eczacı İş Gücü Kılavuzu uygulamaları aksama yaşandı dedik.

Sosyal Sigortalı hastalarımızın anlaşmalı açık olan eczaneleri bulmak için yollarda daha fazla zaman geçirmeye başladığını söyledik.

•Sigortalar ile anlaşması olan eczaneyi bulmak için yollarda eczane eczane dolaşmak istemeyen vatandaş , bu uygulama İle sigortalı olmasına rağmen cebindeki tüm parayı ilaçların tam tutarına vermek zorunda kalıyor vatandaş dedik.

•Özellikle risk grupları, hamileler ve de 65 yaş üstü bireylerin ilaca erişimi ciddi anlamda zorlandı dedik.

•Hatta cebinde beş kuruş dahi olmadığı günlerde yıllardır uğradığı ve hizmet aldığı eczanesi kapalı olduğu için ilaç alımını maddi durumundan dolayı erteleyen vatandaşımız oldu dedik.

Biz de diyoruz ki;

Görüyoruz ki inatla Sağlık Üst Kurulu’na tek bir eczacı dahi almıyorsunuz! Bari 1959 Yılında Kamran Aziz’in kurduğu ve yasası olan bu meslek örgütünün görüşlerini olsun alın !

Ama ne fayda.”

 









Başa dön tuşu