KıbrısManşet

Güzellik, lazer ve bakım merkezleri iflasın eşiğinde!



Güzellik salonu, masaj ve spa salonu ya da kişisel bakım merkezi sahibi esnaf 3 haftadır kepenk kaldırmazken, hastane ya da klinik bünyesinde aynı hizmeti veren bölümlerin, müşteri kabul etmesine isyan ediyor

Aynı sektör, farklı mekan

Bakanlar Kurulu‘nun açıkladığı son kararlara göre, bir çok sektör açılmasına rağmen, kuaför, berber, güzellik salonu, spa ve masaj salonları hala kapalı.

Fakat bu kapalılık, adeta sadece bu hizmetleri veren merkezler için geçerli.

Hastane ve kliniklerdeki merkezler açık

Birçok kliniğin ve hastanenin bünyesinde bulunan, güzellik merkezleri, diyetisyenlik ve bakım hizmeti veren bölümleri, randevu almaya ve müşteri kabul etmeye devam ediyor.

Özel sektörde ise ‘güzellik salonu’ gibi isimlerle, sadece bu hizmeti veren esnaf, duruma oldukça tepkili.

“Haksızlık, eşitsizlik”

Özgür Gazete‘ye ulaşan işletme sahipleri, kendi uzmanlık alanlarındaki işletmelerinin kapalı olduğunu ve alınan kararlara saygılı davrandıklarını söylüyor.

Kazançlarının sıfırlanmasından dolayı personellerini ödeyemeyecek hale gelen işletme sahipleri, uygulamadaki eşitsizliğe ise isyan ediyor.

Kendileriyle aynı hizmet veren ama hastane ya da klinik bünyesinde bulunan merkezlerde, hasta kabulünün yapılmasının, haksızlık olduğunu ifade eden işyeri sahipleri, yetkililer tarafından bunun denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu