KıbrısManşet

6 aydır atama yapılmıyor, Genel müdürün bile sözleşmesi bitti

Göreve geldiği günden bu yana her gün atama yapan hükümet, aylardır Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’nı atamadı

6 aydır atama yapılmıyor

Vakıflar Bankası’nın 6 aydır yönetim kurulu başkanı yok. Her yere atama yapan hükümet, bankaya yeni başkanı ısrarla atamıyor.

Karar alınması durduruldu

Merkez Bankası da, tüzüğe aykırı bu durum sebebiyle, Vakıflar Bankası’na bir yazı göndererek, tüm idari kararların alınmasını durdurdu.

Aylardır kara üretilemiyor

Bankada, kredi yapılandırılmasından, büyük miktardaki kredilerin onaylanmasına kadar birçok işlem tamamen durmuş durumda.

Krediler de yapılandırılamıyor

Banka, Başbakan Ersan Saner’in çağrısı üzerine kredilerini yapılandırmak isteyen vatandaşı da, çeşitli bahanelerle geri çeviriyor.

Genel müdürün bile sözleşmesi bitti

Sözleşmeli olarak bankaya istihdam edilen, Genel Müdür Cengiz Erçağ’ın da sözleşmesinin bittiği ve buna rağmen görevine devam ettiği öğrenildi.

HP’li üyeler hala yönetimde

Banka üst düzey yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bankanın yönetim kurulu üyelerine 2 asgari ücret maaş ödeniyor ve Halkın Partisi’nin üyeleri de hala yönetimde.

Neden atama yapılmıyor?

Tüzük gereği, Vakıflar Bankası’na atanacak olan yönetim kurulu başkanının, bankacılık alanında eğitimli ve sektörde en az 5 yıllık tecrübesi olması gerekiyor.

İddiaya göre, nedenlerden biri, aranan niteliklere uygun birinin bulunamamasıyken, bir diğeri de kimin atanacağı konusunda hükümet içinde kavga olması.











Başa dön tuşu