KıbrısManşet

Bizim haberimiz varmış, Bakanlığın yokmuş!

Bir Zamanlar Kıbrıs‘ adlı dizinin gala gecesinin yapılacağı tarihe, kişi sayısına ve yerine kadar 28 Mart’taki haberimizde belirtmiş olmamıza rağmen, Bakanlıklar arası acele bir yazıyla, hazırlık talebinin TC Lefkoşa Elçiliği‘nden 29 Mart’ta geldiği iddia edildi

Biz detaylarıyla 28 Mart’ta haber yapmıştık

Maske, mesafe ve sokağa çıkma yasağı gibi kuralları ihlal eden vatandaşa yasal işlem uygulayan hükümetin, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisi için kapalı alanda yüzlerce kişilik gala düzenleyeceğini 28 Mart tarihli haberimizde duyurmuştuk.

Mağusa Rauf Raif Denktaş Kapalı Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek galaya Türkiye’den 150 davetlinin katılacağı ve Kıbrıs’tan da yaklaşık 250 kişiye davetiye gönderildiği bilgisini de vermiştik.

Bizim haberimiz varmış, Bakanlığın yokmuş!

Haberimizden sonra yükselen tepkiler karşısında tatmin edici bir açıklama yapamayan hükümet yetkilileri, özrü kabahatinden büyük bir hamle ile talebin TC Lefkoşa Elçiliği’nden 29 Mart’ta geldiğine dair bakanlıklar arası bir yazışma yaptı.

Gazeteci Sami Özuslu‘nun yayımladığı yazışmaya göre talep Dışişleri Bakanlığı‘na geldi, oradan da Başbakanlık‘a iletildi.

Bakanlığın haberimizden 1 gün sonra yaptığı sözde yazışma

28 MART’TAKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN











Başa dön tuşu