KıbrısManşet

Kıbrıslılar Birliği’nden basın açıklaması

Uluslararası platformlarda Kıbrıslıların sesi olan Kıbrıslılar Birliği geçtiğimiz günlerde kapatma davası açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile dayanışmak amacıyla bir bildiri yayınlamıştı, HDP de karşılığında teşekkür mesajı yayınladı

HDP teşekkür bildirisi yayınladı

Türkiye’de kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) kendisine destek olan dünyanın dört bir yanındaki parti ve örgütlere teşekkür bildirisi yayınladı.

Ülkemizden Kıbrıslılar Birliği’nin dayanışmasına da değinilen teşekkür bildirisinde şöyle denmiştir:

“Türkiye’deki AKP-MHP koalisyonu, 2015 yılından bu yana Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sistematik olarak yargılamakta ve baskı uygulamaktadır. Siyasi gerekçeli bu krimanilize etme kampanyası sonucunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasa Mahkemesi’ne HDP’nin kapatılması için dava açmıştır.

Bu davanın açılmasının ardından dünyanın dört bir yanında partimiz adına dayanışma açıklamaları yükselmiştir. Bizimle dayanışma içinde olan tüm dostlarımıza bu vesile ile teşekkür ederiz.”

Kıbrıslılar Birliği hakkında bilgi

Kıbrıslılar Birliği dünyadaki devrimci ve sosyalist parti ve örgütlerinin oluşturduğu en büyük kuruluş olan ICOR (Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu) üyesidir. Bunun yanı sıra dünyanın en geniş tabanlı kitlesel anti-emperyalist örgütlerinin bir arada olduğu Halkların Uluslararası Mücadele Birliği’nin de (ILPS) üyesidir.

Bu iki uluslararası kuruluşun inisiyatifinde kurulacak olan Anti-Emperyalist Anti-Faşist Birleşik Cephe (AIAFUF) çatı örgütünün de kuruluş çalışmalarında yer alan Kıbrıslılar Birliği aynı zamanda Küresel Ekososyalist Ağ (GEN) ve “NATO’ya Hayır-Savaşa Hayır” kuruluşlarının bir parçası olarak Kıbrıs’ı dünyadaki uluslararası ilerici platformlar içerisinde geniş çaplı temsil eden tek harekettir.











Başa dön tuşu