Özgür Gazete olarak, yaklaşık 1,5 senedir hiçbir yerde sahne alamayan, evine ekmek götüremeyen tüm sanatçı dostlarımızla dayanışma bildiririz
Bu ülkede müzisyenler vardır!
Devletin aylarca görmezden geldiği, sonra da ‘yardım edeceğiz’ diyerek başvurlarını alıp tek kuruş vermediği, ülkenin müzisyenleri, isyan noktasına geldi.
İşlerini yapamadıkları için evlerine ekmek götüremeyen duruma gelen müzisyenler, diğer yandan aylardır yapılan yasadışı kalabalık tecno partilerine müdahale edilmemesini de eleştirdi.
Arda Gündüz/Müzisyen/Bar İşletmecisi: Bin kere lanet olsun!
“Dağlarda tekno partiler devam ediyor, biz sahneye çıkamıyoruz. Müzisyenliği bırakıp DJ olasım var. Ülkenin müziğe, müzisyenine verdiği değer tam olarak da bu kadarcıktır. Bin kez lanet olsun!”
Serdar Demir/Müzisyen: Şu işe bak ki, gün gelecek ben onları yine eğlendireceğim
“İşin ekonomik boyutu bizler için çok yıkıcı oldu. 1,5 yaşında çocuğum var ve giderlerini karşılayamaz duruma geldim. Bir de bizler duygusal insanlarız.
Devletin nazarında yok sayılmak, yaramıza tuz bastı. Ama şu işe bak ki, bir gün gelecek, ben onları yine eğlendireceğim”
Çağrı Ersoy/Müzisyen: Tedbir alamadıkları için yasaklıyorlar
Ben sadece bu işten para kazanmıyorum ama bizler de aylardır mesleğimizi icra edemiyoruz. Sadece müzikten para kazanan arkadaşların durumu çok zor.
Canlı müziği, tedbir alamadıkları için yasaklıyorlar. Devletin kontrol mekanizması çok zayıf.
Doğuş Kılıç/Müzisyen: Bizler de bu işten evimize ekmek götürüyoruz
“Mart 2020’de ülkemizde de görülmeye başlanan koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse 14 ayda sadece 3.5 ay işimizin başında olabildik.
İnanın eğlence sektörü çok büyük bir sektördür. Ama her seferinde bizlere vebalı gözüyle bakıldı. Bizler de bu işten evimize ekmek götürüyoruz.
Borçlarımızı ödeyemez duruma geldik.
Bunu sadece eğlence olarak görmememiz gerekiyor. Bu işten çoluğunun çocuğunun okul parasını veya evini geçindiren çok insan vardır. Umarım en kısa sürede bu süreç sona erer ve bizler de işimize döneriz”
Bikem Tunar/Müzisyen: Ne eşimi görebiliyorum ne ailemi
“Bu süreçte yaşadığım en büyük iki sıkıntı; maddi zorluklar ve psikolojik olarak müzik yapamamanın verdiği sıkıntı.
Biz müzisyenler duygularını sahnede dökeriz. Evde kalmak ve sosyal yaşantımıza devam edemememiz beni çok zorladı. Evde oturan biri değildim. Bir de tabi Türkiye’ye gidip gelmek beni çok zorladı. Hala zorluyor.
Çünkü eşim Gaziantep’de yaşıyor ve Gaziantep Havaalanı kapalı. Bu yüzden Sabiha Gökçen’den gelip gidiyoruz ve maddi manevi inanılmaz zorlukları var.
Ya ailemi göremem ya eşimi.
Ben bu dönemden oldukça etkilendim, içimden pek bir şey paylaşmak gelmiyor. Fakat dün döndük Kıbrıs’a ve yeni şarkılarımı çıkaracağım. Onların heyecanı içindeyim”