KıbrısManşet

Arıklı: Uluslararası ihaleye çıkmak zaman kaybı olacak


Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ile ilgili Cumhuriyet Meclisi‘ne götürdükleri yasa tasarısını normalde yasa gücünde kararname olarak getireceklerini ancak yasa tasarısı olarak getirdiklerini, muhalefetten destek beklediklerini çünkü ortada acil bir durumun olduğunu iddia etti

Arıklı: Kıb-Tek’in zaman kaybına zamanı yok

Meclis kürsüsünde konuşan Arıklı, uluslararası ihaleye çıkılması halinde zaman kaybı yaşanacağını, ancak Kıb-Tek’in zaman kaybına zamanı olmadığını, kurumun 8 jeneratöründen 3 tanesinin çalışır durumda olduğunu, yaz aylarında sıkıntı yaşanmaması için jeneratörlerin acilen bakıma ve servise ihtiyaç olduğunu aksi halde Kıbrıs’ın güneyinden elektrik alımına ihtiyaç duyulacağını anlattı.

 Arıklı, Teknecik’te yaşanan sıkıntılara değinerek, geçmişte yapılan hataların ve yan sanayi ürün kullanımının bugün sıkıntılar yaşattığını kaydetti.

“Doğru olan ihaleye çıkılması”

“Doğru olan ihaleye çıkılmasıdır ancak buna zaman yoktur ve ülkeyi karanlığa boğmaya da kimseye hakkı yoktur” diyen Arıklı, komitede, istenilen her türlü düzenlemenin ve maddenin eklenebileceğini dile getirdi, muhalefetten destek istedi.

Milletvekillerinin eleştiri ve önerilerini dinleyen, sorularını yanıtlayan Arıklı, eleştiri ve soruların işin aciliyetini gidermediğini ifade ederek, üzgün olduğunu, bu yasa önerisini Meclis’e anlaşarak getirdiklerini ancak şimdi milletvekillerinin tutumunu anlamadığını söyledi.

Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’ın kuzeyine 2 jeneratörün hibe edileceğini söylediğini ancak Ankara’da yapılan görüşmelerde bunun mümkün olmadığı anlaşıldığı için sembolik bir kira ücreti konacağını fakat ödemenin Kıbrıs’ın kuzeyi değil Türkiye tarafından yapılacağını kaydetti. Arıklı, jeneratörlerin ülkeye geldiğini, yerlerinin hazırlandığını ifade etti.











Başa dön tuşu