KıbrısManşet

Şahiner: Neden bu parayı ödeyeceğiz?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Kıb-tek’teki usulsüzlüklerden, Sedat Peker’in iddialarına kadar birçok konuda değelendirmelerde bulundu

Şahiner: Neden bu parayı ödeyeceğiz?

Özgür Haber’de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Şahiner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-tek), usulsüzlüklere adı karışan herkesin başının, ilerleyen dönemlerde yargı ile çok ağrıyacağını belirtti.

Gelecek olan 2 tane jeneratörü önceki açıklamalarda Türkiye’den bize hibe edileceğinin söylendiğini hatırlatan Şahiner, “Bizim bakan 1 milyon Dolar kira bedeli ödenecek ve kiralanacak diyor. Biz ülkenin enerji arz güvenliğini bu 2 jeneratöre bağlayacaksak, ihtiyacımız olmayan bu jeneratörlere neden bu parayı ödeyeceğiz?” diye sordu.

“Ekonomik akla uygun bir şey değil”

Şahiner, mazotla çalışacak olan ve var olan jeneratörlerden çok daha fazla yakıt tüketecek olan bir sisteme yatırım yapmanın, ekonomik akla uygun bir şey olmadığını vurguladı.

Şahiner, “Yakıt maliyeti yüzde 20 daha fazla, verimliliği ise daha az olan bir sistem, bizim işimize yarayan bir sistem değildir. 1 milyon Dolarlık bir taahhüdün altına ima atacak ve bunu ülke olarak İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü altında yapacaksınız. Türkiye ödemediğinde ben ödeyeceksem bunu yapmak ekonomik akla uygun bir şey değildir” dedi.

“Bu işin soruşturulmasının burada takipçisi olacağız”

Sedat Peker’in, Kutlu Adalı cinayeti ve Halil Falyalı iddiaları hakkında da konuşan Şahiner, Peker’in Türkiye Milli Güvenlik Kurulu’nun pis işlerini yapan bir insan olarak bilindiğini belirtti.

Şahiner, “Ama hafta sonundan beri ilginç günler yaşıyoruz. Türkiye’de ve onun uzantısı Kıbrıs’ta gazeteciler öldürülüyor. Peker oradaki milliyetçi gençliğin dolduruşa getirilerek bu insanların öldürüldüğünü açıklıyor. Bu işin soruşturulmasının burada takipçisi olacağız ve mücadelesini vereceğiz” dedi.

Şahiner şunları kaydetti:

Türkiye’den adaya gelen yatırımcılara pozitif ayrımcılık devlet eliyle uygulanırken benim gazetecim gelip öldürülüyorsa, bu suçun cezası eski siyasilere dayanana kadar soruşturulmalıdır.

İş insanı adı altında konuşulan isimlerle ilgili de gerekli araştırmalar yapılmalı. Halil Falyalı’nın uyuşturucu ve bet konularında hakkında çıkan iddiaların da araştırılması ve sonuçlandırılması burayı toprak olarak bilen insanların beklentisidir.

Bu ülkede huzur istiyorsak bu olayları sonlandırmalıyız. TC’deki siyasilerle buradaki isimlerin bağlantılılarının soruşturmasının biran önce yapılması ve deşifre edilmesi gerekiyor. Eğer edilmezse bu adada huzurdan bahsetmemiz mümkün değildir











Başa dön tuşu