KıbrısManşet

Sucuoğlu’ndan Arıklı’ya sert tepki: Acınası bir durumda

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘Sucuoğlu seçilirse hükümetten çekiliriz’ sözlerine çok sert tepki gösterdi

Sucuoğlu: Acınası bir durumda

Kanal T’de katıldığı Dilek Kırıcı‘nın bir programında, Sucuoğlu’nun UBP kurultayında Genel Başkan seçilmesi halinde, partisi Yeniden Doğuş Partisi‘nin (YDP) hükümette yer almayacağını söyleyen Sucuoğlu’nun Türkiye ile arasının bozuk olduğunu iddia eden Bakan Arıklı’ya tepki gecikmedi.

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya konuşan Sucuoğlu, bu tür beyanatlara gerek olmadığını ifade ederek, “Demek ki Arıklı’ya göre çoktan kazandım” ifadelerini kullandı.

Kurultay hazırlığında olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, Arıklı’nın açıklamasını da ‘Acınası bir durumda’ olarak yorumladı.

“Siyasette her sıkışan Türkiye’yi öne sürüyor”

Arıklı’nın anlamsızca konuştuğunu söyleyen Sucuoğlu, Türkiye’nin kendisini istemediğini Arıklı’nın nereden bildiğini sorguladı.

‘Sucuoğlu kazanırsa YDP’nin hükümette yer almayacak’ ifadelerinin de cevap veren Sucuoğlu, “İster ol, ister olma kardeşim. Türkiye’nin beni istemediğini nereden çıkardın? Neden istemediğini de açıkla o zaman. Bu davranışlar Türkiye’ye de ayıp. Siyasette her sıkışan Türkiye’yi öne sürüyor” dedi.

“Yazıklar olsun. Kendisi zamdan başka ne yaptı?”

Arıklı’nın anaokul çocukları gibi olduğunu söyleyen Sucuoğlu, bu türk söylemlerin siyasette çıtayı çok aşağılara çektiğini de vurguladı.

Sucuoğlu şöyle devam etti:

“İnsanda bir şahsiyet olması lazım. Ama nereye gidiyoruz? Gerçekten çok üzülüyorum. Yazıklar olsun.

Arıklı ile koalisyona devam edeceğim neden çıktı? Kendi partisini kavun gibi ikiye böldü.

Piyasayı ucuzlatacağım dedi, zamdan başka ne yaptı?

Bu söylemler, tepki bazın onlara destek bazında da bize dönüyor. Hele hele bu ekonomik kriz döneminde bunları gündem yapması ve abuk sabuk konuşmaları nereden çıktı?

Üstelik benim olmadığım bir yerde böyle konuşmaya ne gerek var?

Sen tek bir milletvekilisin sonuçta. Neden seni ya da diğerini düşüneyim? Ben kurultaya hazırlanıyorum kardeşim. Sağol beni de layık görüyorsun ama bunlar siyasetin çıtasını çok aşağıya çekiyor”

Mustafa Baflı/Özel Haber











Başa dön tuşu