KıbrısManşet

BY: AKP-MHP yenilecek, halkların kardeşliği kazanacak!

Bağımsızlık Yolu, AKP-MHP koalisyonunun son girişimini, Kıbrıstürklerin geçmişte EOKA çeteleri ve Makarios şovenizminden yakın olarak bildiği; Kıbrıslı Türkleri gettolara kapatma stratejisi olduğunu söyledi

BY: AKP-MHP yenilecek, halkların kardeşliği kazanacak!

Bağımsızlık Yolu, Dışişleri Bakanlığı önünde Türkiye’ye alınmayan Ali Bizden ve Ahmet An‘la ilgili basın açıklaması yaptı ve Bakanlık’a bilgi talebinde bulundukları bir dilekçe verdi.

Yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle;

“Her geçen gün toplumsal tabanını kaybeden ve Türkiye halkları tarafından hükümetten uzaklaştırılması yaklaşan AKP-MHP şer ittifakı; Kıbrıslı Türkler üzerindeki baskılarını arttırmaktadır.

AKP-MHP koalisyonunun son girişimi, halkımızın geçmişte EOKA çeteleri ve Makarios şovenizminden yakın olarak bildiği; Kıbrıslı Türkleri gettolara kapatma stratejisidir.

Bilindiği gibi 1963-1974 döneminde şehirlerarası geçişlerde kurulan barikatlar aracılığıyla, Kıbrıslı Türklerin direniş azmini aşındırmak ve halkımızın iradesini teslim almak için seyahat özgürlüğümüz Kıbrıslı Elen egemenlerince kısıtlanmıştı.

Şimdi de benzer bir şekilde, muhalif sesleri bastırmak, halkımıza korku salmak ve irademizi teslim almak isteyen AKP-MHP faşizmi; halkımızın seyahat özgürlüğüne müdahalelerde bulunmakta, muhalif insanlarımıza gözdağı vermeye çalışmaktadır.

Bu iki şoven odak, sadece bu konuda değil; Kıbrıslı Türk halkını iradesine saygı duyulacak, kendi vatanında söz hakkına sahip, kendi geleceğini belirleme hakkı olan bir halk olarak kabul etmemek konusunda da birbirlerine benzemektedirler.

Bugün yaşamakta olduğumuz örnekte en üzücü olan ise; halkımızın maruz bırakıldığı baskıların kendi içimizden çıkan yerli işbirlikçiler eli ile destekleniyor olmasıdır.

Son yirmi yıldır gelmiş, geçmiş tüm hükümetler AKP’ye yaranma çabası içinde olmuş ancak UBP-DP-YDP azınlık hükümeti işbirlikçilikte çığır açmış durumdadır.

Sayısı giderek artan ancak tam olarak kaç kişi oldukları henüz öğrenilmemiş yurtdışına çıkış yasaklıları konusunda da AKP-MHP ile UBP-DP-YDP işbirliği halinde çalışmaktadırlar.

Partimiz Bağımsızlık Yolu, bugün Dışişleri Bakanlığı’na bir bilgi edinme başvurusu yaparak, Türkiye egemenleri tarafından yaratılan yurtdışı yasaklılarının kimler olduğunu öğrenmek ve bu kişilere bilgi vermek ayrıca da söz konusu haksız kararı değiştirmek üzere gerekli girişimleri yapmak görevlerini hatırlatmaktadır.

Kıbrıslı Türkleri baskı altına almak ve iradesinden vazgeçmek üzere sindirmek yanında, Kıbrıs ve Türkiye halklarının arasına nifak tohumları ekmek amacı güden bu art niyetli girişime boyun eğmeyeceğiz.

Partimiz Türkiye halklarını temsil etme meşruluğunu kaybetmiş AKP-MHP şer ittifakının yaptıklarından, Türkiye halklarının sorumlu olmadığının bilincindedir.

Bu gerçeğin vurgulanması, gerek halkımızın kendi içinde Kıbrıslı-Türkiyeli diye ayrıştırılmasına gerekse de Kıbrıs ve Türkiye halklarının birbirine düşmanlaştırılmasına izin vermemek için önemlidir.

Bu çerçevede partimiz ile istişare halinde hareket eden Türkiye İşçi Partisi milletvekili Erkan Baş’ın, bu konu ile ilgili TBMM’ye verdiği soru önergesinin, halkların kardeşliği ve dayanışması bakımından anlamlı olduğunu bir kez daha vurgularız.

AKP-MHP Yenilecek, Halkların Kardeşliği Kazanacak!
Bağımsız Kıbrıs, Bütün Halklar Kardeştir!”

Bu da bilgi edinme başvurusunda yöneltilen sorular;











Başa dön tuşu