KıbrısManşet

Sahte evrak sunan TPIC’ten 36 bin ton daha ihalesiz yakıt alınıyor!

Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) son akarkayıt ihalesine sahte evrak vererek katılan özel şirket TPIC‘den, 36 bin ton daha doğrudan yakıt alınmasına karar verdi ama şirket ismini bile doğru yazamadı

MİK hiçbir ceza vermedi

Kıb-tek’in son akaryakıt ihalesinin, sahte evrak verdiği için iptal olmasına sebep olan özel şirket TPIC’e Merkezi İhale Komisyonu (MİK) hiçbir ceza ya da ihalelerden men kararı vermedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, Kıb-tek’e yakıtların TPIC’ten alınması ısrarının neticesinde, Bakanlar Kurulu yine skandal bir karara imza attı.

Sahte evrak sunan TPIC’ten 36 bin ton ihalesiz yakıt

Tüm bunların ardından, iptal edilen ihaleler sonucu yakıtsız kalan Kıb-tek yine TPIC’ten yakıt alınacak hem de ihalesiz doğrudan alımla.

36 bin ton yakıtın alınması için Bakanlar Kurulu kararı;

Kararda adı geçen şirket bile yanlış!

Kararda dikkat çeken bir diğer detay ise milnyonlarca Dolar’ın söz konusu olduğu yakıt alımında, ödeme yapılacak şirketin isminin yanlış yazılması.

Şirketin gerçek ismi

Kararda, ‘Turkish Petroleum International Co. Ltd’ adlı bir şirkete ödeme yapılacak. Ama böyle bir şirket yok, varsa da kurumun yakıt alacağı şirket bu değil. 

Yakıt alınacak olan şirketin ismi; ‘Turkish Petroleum International Anonim Company’.

Bu durum, böylesi önemli ve büyük paraların ödendiği bir anlaşma için ‘ciddiyetsizlik’ olarak yorumlanırken, ödemenin nasıl yapılacağı da tartışma konusu.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu