KıbrısManşet

Özyiğit: Ülkedeki yapı her anlamda çöktü

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin ekonomik sıkıntılar yerine daha farklı önceliklerinin olduğunu vurguladı

TDP İskele İlçe Başkanlığı’na Bilgehan seçildi

TDP İskele İlçesi 7. Olağan kongresi yapıldı. TDP İskele İlçe Başkanlığı’na Hasan Bilgehan seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Cemaliye Soğancı, Ayşe Gülyaz, İlknur Işıl Türkmen, Mehmet Barut, Mahmut Ceylan, Ecevit Aspri, Barış Başel, Naim Zorali, Ercan Yüzüak. Disiplin Kurulu: Tülay Alper, Ali Rıza Arıoğlu, Metin Pekri. Denetleme: Erbay Çoban, Niyazi Aygan, Ahmet Gökhan Gürer.

Kongrede ayrıca Özyiğit, çok uzun yıllar yıllardır partiye emek veren ve emekliye ayrılan Muammer Uzun’a bir de plaket takdim etti.

Özyiğit: TDP kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir

Kongrede konuşan Özyiğit, Lefke, Güzelyurt ve Gençlik Örgütü’nün ardından İskele İlçe kongresini gerçekleştirdiklerini belirterek, bu ay içinde ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7. Olağan kurultaya hazırlanacaklarını söyledi.

Tüm ilçelerde kadrolarını daha da güçlendirerek yola devam edeceklerini belirten Özyiğit, “Bu ülkede sosyal demokrat hareketin en büyük temsilcisi olan TDP kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir” dedi.

“Toplumun sorunları gailelerinde bile değil”

Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Özyiğit, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin toplumun yararına değil, belirli kesimlere rant sağlamak üzerine kurulduğunu vurguladı.

Toplumun yapısal sorunlarının arttığını, halkın alım gücünün ciddi oranda düştüğünü belirten Özyiğit, “Bu sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin maalesef öncelikleri başka. Toplumun sorunları gailelerinde bile değil.  Bu kötü yönetim sayesinde ülkedeki yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşmakta” dedi.

“Ülkedeki yapı her anlamda çöktü”

Özyiğit, eğitimden sağlığa tüm alanlarda ciddi sıkıntıların olduğunu, esnaftan ‘batıyoruz’ feryatları yükseldiğini, borçların ve borçlu sayısının arttığını, ülkedeki yapının her anlamda çöktüğünü belirtti.

Daha adil, daha şeffaf, kendi kendini yöneten ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı kurulmasının artık şart olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için bu hepimizin ödevidir ve gelecek nesillere karşı da sorumluluğumuzdur” dedi.

“Herkese eşit hizmet için sosyal demokrat politikalara ihtiyaç var”

İskele-Karpaz bölgesinin ülkedeki olumsuzluklardan en fazla etkilenen bölgelerin başında geldiğini, işsizliğin en fazla bu bölgede olduğunu belirten Özyiğit, “Herkese eşit hizmet, adaletli gelir dağılımı için sosyal demokrat politikalara ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Özyiğit, “Kimseyi ötekileştirmeden her kesimle bir araya geleceklerini, dinleyeceğiz, hem anlayacağız hem de anlatacağız, çıkış yollarını da birlikte üreteceğiz, bundan başka çaremiz yoktur. Ülkenin ve toplumun geleceği için bunu yapmak zorundayız” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Bilgehan: Bu yola inanç ve kararlılıkla çıktık

TDP İskele İlçe Başkanlığı’na seçilen Bilgehan ise İlçe Başkanlığı görevine getirilmesine destek veren tüm kişilere teşekkür etti.

Yıllardır sosyal demokrat camianın içinde bulunan birisi olarak, hem camianın hem de bölgenin yapısını, sorunlarını bildiklerini belirten Bilgehan, yola çıktıkları ekiple birlikte bölgede güzel işler başarabileceklerine inandıklarını belirtti.

Hem sosyal demokrat düşüncenin daha iyi anlatılması hem de bölge halkının sorunlarının çözümü adına ciddi bir uğraş vereceklerini söyleyen Bilgehan, “Bu yola inanç ve kararlılıkla çıktık. Aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak adına ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.











Başa dön tuşu