KıbrısManşet

Saner: Bakan Oğuz yurtdışında, eski Bakan Amcaoğlu’nu görevlendirdim

Başbakan Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın elektrik zammı konusunda kendisini bilgilendirmeden basın toplantısı yapılmasının etik olmadığını söyleyerek, elektriğe yüzde 30 zammın kesinlikle yapılmayacağını açıkladı

Saner: Zammı medyadan öğrendim

Kıbrıs Postası‘nda Gökhan Altıner ve Canan Onurer‘in sorularını yanıtlayan Saner, yüzde 30 elektrik zammı konusunu medyadan öğrendiğini söyledi.

Elektrik Kurumu‘nun Müdür ve Yönetim Kurulu’nun yaptığı çalışmanın kendisine iletilmeden basın yoluyla duyurulmasının kendisini üzdüğünü söyleyen Saner, önce fiyat analizlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

“Arıklı’ya etik olmadığını söyledim”

Saner, bu fiyat analizlerini görmeden Başbakan olarak zam konusunda bir tavır göstermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sayın Arıklı’nın konudan haberdar olmasına rağmen kendisine iletmemesinin etik olmadığını belirten Saner, “Dün Bakanlar Kurulu toplantısında kendisine bunu bizzat söyledim” dedi.

“Vatandaşa zam olarak yansımadan önce rakamları görmemiz gerekiyor”

Başbakan Saner, kurumun ilgili kişilerinin dün Bakanlar Kurulu’na geldiğini söyleyerek, fiyatların ne olması gerektiği konusunda kendi argümanlarını sunduğunu anlattı.

Saner, “Petrol fiyatlarına zam geldiği doğru ama bunun vatandaşa zam olarak yansımadan önce rakamların bizim önümüze gelmesi gerekiyor” dedi.

“Oğuz yoktu Amcaoğlu’nu görevlendirdim”

Maliye Bakanı Dursun Oğuz‘un Türkiye‘de olduğunu hatırlatan Saner, rakam ve analizlerin incelenmesi için bir önceki Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu‘nu konuyla ilgili görevlendirdiğini açıkladı.

Saner, “Zamla ilgili herhangi bir rakam konuşabilmem için benim bilgi sahibi olmam lazım ama değilim. Bunu çok konuşmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim, kesinlikle yüzde 30 zam olmayacak”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu