KıbrısManşetSağlık

5 ilçede Asya için eş zamanlı eylem yapılıyor

SMA Tip-1 hastası Asya bebeğin tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanması için eylem yapan göstericiler, Asya’nın TC vatandaşı olmadığı için çocuğa ilaç verilmediğini vurguladı

Polis tarafından orantısız güç kullanılmıştı

Asya bebeğin ‘yaşam hakkı’ için sabah erken saatlerde Dereboyu citroen ışıklarında toplanan eylemciler, Sağlık Bakanlığı‘na yürümüş ve burada polisin orantısız müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Açıklama yok.

“10 aylık çocuk az gıda alabiliyor”

Saat 18.00’da tekrardan Sağlık Bakanlığı önünde toplanan eylemciler, ailenin TC vatandaşlığına başvurusu bulunduğunu ancak henüz vatandaşlık alamadığını da ifade etti.

10 aylık çocuğun az gıda alabildiğini vurgulayan eylemciler, yolları kapattıklarını ve özel durumu olanlara izin verdiklerini de belirttiler.

Açıklama yok.

“Bir platform kurulması ve yeni bir plan ortaya konması gerekiyor”

Eylemciler polisin kendilerine çok ciddi bir şekilde şiddet uyguladığını ve 2 arkadaşlarının da bu sebepten dolayı hastaneye kaldırıldığını, 1 arkadaşlarının da tutuklandığını açıkladı.

Bir platform kurulması ve yeni bir plan ortaya konması gerektiğine değinen eylemciler, bazı sendikalarla konuyla ilgili bağlantı kurduklarını da belirttiler.

5 ilçede Asya için eş zamanlı eylem yapılıyor

Hastaları birbirlerine düşürmeye çalıştıklarını ifade eden eylemciler, ilacın ücreti üzerinden bunun yapıldığını da vurguladılar.

Eylemciler, 5 ilçede Asya için eş zamanlı eylem yapıldığı da açıkladılar.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu