KıbrısManşet

Tatar’dan tarihe geçecek utanç açıklaması ve tehlikeli provakasyon!

Toplum lideri sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, tarihe geçecek bir açıklama ve tehlikeli bir provakasyonla, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman‘ı hedef gösterdi, sadece Türkiye hükümeti AKP‘ye muhalif oldukları için Türkiye’ye alınmayan kendi insanının bunu hakettiğini savundu

Tatar’dan tarihe geçecek utanç açıklaması!

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘nın Basın Danışmanı Ali Bizden ve Araştırmacı-Yazar Ahmet Cavit An‘dan sonra, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘in de ‘güvenlik’ gerekçesiyle Türkiye’ye alınmaması sonrası, Tatar’dan utandıran bir açıklama geldi.
“KKTC’nin, Türkiye’nin ve her ülkenin güvenlik gerekçeleri ile kendilerine yönelik tehdit ve hakaretler karşısında yabancı ülke vatandaşlarını ülkelerine sokmama hakkı vardır” diyen Tatar, bunu en iyi bilenlerden birinin de KKTC’de Başbakanlık yapmış CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın olması gerektiğini söyledi.

Tatar toplum lideri sıfatını taşıdığının farkında değil!

Erhürman’ın, yaşananlardan sonra hükümetin ve Cumhurbaşkanlığı’nın toğluma açıklama yapması gerektiğini söyleyen açıklamasına tepki gösteren Tatar, Türkiye’ye alınmama sebebi olarak kişisel düşünceleri ve ifade özgürlüğünü gösterecek kadar konuyu saptırdı.
Tatar, “Bir hukukçu olan Erhürman bu gerçeği bilmesine rağmen, Türkiye’yi “işgalcilikle” suçlayan, “Türkiye seni istemiyoruz” diyen, Türkiye ile Cumhurbaşkanına ve makamlarına yönelik haddini aşan çok ağır hakaretlerde bulunan bazı kişilerin Türkiye’ye sokulmamasını siyasi istismar malzemesi yapması esef vericidir” cümlelerini kurdu.

Tehlikeli bir provakasyonla Erhürman’ı hedef gösterdi

Erhürman’ın bazı kişilerin Türkiye Cumhuriyeti’ne sokulmaması karşısında kendisini son derece tahrik edici ve seviyesiz bir üslupla hedef gösterdiğini iddia eden Tatar, kendisinden açıklama beklemesinin de oldukça dikkat çekici olduğunu, siyasi etik ve ahlaka asla uygun olmadığını savundu.
Tatar, “Erhürman’ın, Türkiye’ye “işgalci, sömürgeci, seni istemiyoruz, Kıbrıs’tan defol” diyenlerin Türkiye’ye sokulmamalarının hesabını benden sormaya kalkışması da bir başka gaflettir. Erhürman’ın bu tavrı Türkiye’ye karşı her türlü hakarette bulunanlara destek çıkma ve kollama niteliğindedir. Kendisini sağduyulu ve gerçekçi olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.










Başa dön tuşu