DünyaKıbrısManşet

Acarer: Falyalı’nın elinin boşa düştüğü bir gerçek

Türkiyeli Gazeteci Erk Acarer, Başbakan Ersan Saner’in müstehcen videolarının yayınlanması süreciyle ilgili tüm bildiklerini Pınar Barut ve Özgür Gazete‘ye anlattı

Acarer: Peker 5-6 aydır bu ilişkileri anlatmaya başladı

Özgür Web TV‘de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Acarer, Kıbrıslı casino işletmecisi Halil Falyalı ve suç örgütü lideri Sedat Peker arasında yaşananların sebebine dair açıklamalarda bulundu.

Acarer, Sedat Peker’in 5-6 aydır bu ilişkileri anlatmaya başladığını hatırlatarak, Halil Falyalı ile Türkiye’deki siyasilerin ve onların oğullarının ilişkilerini bir bir ifşa ettiğini söyledi.

“Siz siyasiler olarak elinizi kolunuzu mafyaya, uyuşturucu baronlarına, suç örgütlerine kaptırırsanız, böyle şeyleri yaşamanız kaçınılmazdır”

Peker’in ‘Ben AKP iktidarı ile bütün suç ve günahlarda bir aile birliği oluşturdum. Ama sonra kapanmış olaylardan benim için uyduruk bir iddianame hazırladılar’ dediğini hatırlatan Acarer, bunun bir hesaplaşma olduğunu vurguladı.

Acarer, “Peker kamuoyuna çektiği videolarla bu ilişkileri tek tek anlattı. Siyasilere şantaj yapan bir grup var ve bu grubun siyasilerle al takke ver külah ilişkileri var. Şunu unutmamalıyız; siz siyasiler olarak elinizi kolunuzu mafyaya, uyuşturucu baronlarına, suç örgütlerine kaptırırsanız, böyle şeyleri yaşamanız kaçınılmazdır” dedi.

“Peker diyorki; ‘Beni iktidarla ortak işlediğim, işlediğim suçlardan yargılayın'”

Türkiye’de bir takım iddianamelerin açıldığını ancak bunların somut bir karşılığı olmadığını gördüklerini söyleyen Acarer, Falyalı’nın kardeşi ile ortaklık yapan kişinin bu iddianamede adının geçtiğini belirtti.

Acarer, “Bu süreçten 3-4 sene sonra iş Sedat Peker’e geliyor. Peker de buna kızıyor ve ‘Beni esas suçlarımdan, iktidarla ortak işlediğim, onlar için işlediğim suçlardan yargılayın’ diyerek yaşananları ifşaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

“20 kişinin videoları olduğu söyleniyor”

Halil Falyalı’nın çektiği ve talepler karşılığı Kıbrıslıtürk siyasilere şantaj malzemesi olarak kullandığı iddia edilen videoların Peker’in eline elektronik bir yolla geçtiğini söyleyen Acarer, Peker’in ekibinin bu noktada da çok etkin olduğunun görüldüğünü belirtti.

Acarer, “Bu videoyu Sedat Peker’in yayınladığını düşünmüyorum. Ben haberi yayınladıktan hemen sonra yavaş yavaş video kamuoyuna düşmeye başlamıştı. Ben özel hayat konusunda uyarı yaptım ama maalesef elektronik ortamda çok çabuk yayınlanıyor bu gibi olaylar. 20 kişinin videoları olduğu söyleniyor ama adı geçenler hakkında bilgim yok. Halil Falyalı ile ilgili anlatılanlar doğrultusunda Türkiye’den kimlerin ismi varsa o noktada sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum” dedi.

“Falyalı’nın elinin boşa düştüğü bir gerçek”

Halil Falyalı üzerinden kurulmuş bir oyun olduğunu düşünmediğini belirten Acarer, Peker’in işin başından beri kimse bunu çok görmese de ilişkileri bir noktaya getirmek ve helalleşmek istediğin ifade etti.

Acarer, “Falyalı bu videolarla ilgili bağlantılı olunan kişilerden sadece biri. Falyalı’nın elinin boşa düştüğü bir gerçek ve savcıların ve iddianamelerin gerektirdiği gibi cezaevinde kalabilseydi uzun süre içerden çıkamazdı ama soruşturmanın derinleştirileceği konusunda gelen bilgiler var” dedi.

“Erdoğan iktidarının bunu sadece Kıbrıs’ta değil her yerde yapması bir sultanlık oyunudur”

Acarer şöyle devam etti;

“Aslında Peker hakkında hazırlanan iddianameye Kıbrıslı kişilerin de isimlerinin eklenmesi ve Falyalı isminin de burada olması iki ülke arasındaki ilişkiyi, Türkiye’nin Kıbrıs’taki hükümeti dayatarak belirlemeye çalışması ve Erdoğan iktidarının bunu sadece Kıbrıs’ta değil her yerde yapması bir sultanlık oyunudur.

Bu oyun yakın çevreyi de kirleten bir oyundur. Peker’de bu oyunu gördüğü için ‘Siz benim için başlatılan bir operasyona destek verdiniz’ diyerek aslında bu ilişki yumağının deşifresine başladı.

Bunun iki nedeni var; Birincisi Erdoğan ve AKP rejiminin başından beri dünyanın dört bir tarafında neo-osmanlı fetihçiliği oynaması, ikincisi; iktidarlarla iş birliği yaparak oralara ulaşması ve ekonomik kaynak aktarması olarak görüyorum.

Peker’in bir noktada anlattıklarının karşılığı hep oldu. Kamuoyunu rahatsız eden videoların bire bir yayınlanması değil de belki anlatılması daha doğru olacaktır. Olay bir siyasi bir yumaktır. Olay işin içine karışan siyasilerin ve bürokratların özel hayatları değildir. Siyasiler geldikleri makamlarda Kirli bir profil ortaya çıkarıyorsa bu videolar tabii ki incelenmelidir, ama ben özel hayat konusu ortaya çıktığında yayınlanmasını uygun bulmuyorum. Peker e gelince bu videoları yayınlamayacak diyemem”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu