KıbrısManşet

Elmalı: Öncelik her zaman yüz yüze eğitimdir


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOÖES) Başkanı Ozan Elmalı, yeni eğitim yılında olabilecek sorunları öngördüklerini ancak inisiyatifi alıp bunu çözmesi gerekenlerin sorunları çözmediklerini belirtti

Elmalı: Öncelik her zaman yüz yüze eğitimdir

Özgür Web Tv’de Melek Arabacıoğlu’nun sunduğu Sendikal Bakış programına katılan Elmalı, geçtiğimiz dönem online eğitimin çok etkili olmadığını belirtti.

Elmalı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından her ne kadar özveriyle sürdürülmüş olsa da önceliğin her zaman yüz yüze eğitimde olacağını söyledi.

“Çıkardığımız kitap Bakanlık tarafından istediğimiz noktada değerlendirilmedi”

Geçtiğimiz sürecin verimli olmadığını, istenilen düzeyde bir öğretim döneminin geçmediğini, çocukların esas ihtiyacı olan sosyal ortamda bulunup arkadaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunamadığını ve kaynaşamadığını ifade eden Elmalı, bu durum için öncelik geliştirdiklerini ve bu yıl online yerine yüz yüze eğitim ile ders yılına başladıklarını kaydetti.

Sağlık koşullarının nasıl sürdürülebileceği hakkında çıkardıkları pandemi kitapçığını Bakanlığa verdiklerini ve  bu süreçte bu kitaptan yararlanılması gerektiğini söyleyen Elmalı, “Çıkardığımız kitap Bakanlık tarafından istediğimiz noktada değerlendirilmedi” ifadelerini kullandı.

“Erenköy Lisesi’nde bu yıl matematik dersi yapılamadı”

Okullarda öğretmen sıkıntısı yaşandığını ve Erenköy Lisesi’nde matematik öğretmeni olmadığını açıklayan Elmalı, bu okulda okullar açıldığından beri matematik dersinin yapılmadığını anlattı.

Elmalı, “Bunu ilgili Bakanlığa ve dairelere soruyoruz ve bunun için daha öngörülü davranmaları gerektiğini söylüyoruz. Bir planlama ve öngörüyle hareket edilmesi gerektiğini biz biliyorduk” ifadelerini kullandı.

“Mayıs ayında yapılan öğretmenlik sınavı bir önceki yılın ertelenen sınavıydı”

Bu yıl 230 öğretmen için münhal açıldığını ve 2 ayrı sınav olduğunu belirten Elmalı, Mayıs ayında yapılan 2. sınavın bir önceki yıl ertelenen sınav olduğunu söyledi

Elmalı, “Pandemi koşulları zorlanarak bu sınavlar ertelenmeden zamanında yapılsaydı, bu birikme de ortaya çıkmayacaktı. Mayıs ayında yapılan sınav sonucunda 138 tane öğretmen alımı gerçekleşti, ancak alınan öğretmenler bir önceki yılın ihtiyaçlarıydı” dedi.

Özgür Gazete/Sare Lord











Başa dön tuşu