KıbrısManşet

Erhürman: Makamlarda oturanların görevi kimlik biçmek değil hizmet vermektir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın ‘Kıbrıslı diye bir millet yoktur’ ifadelerine müthiş bir cevap verdi

Erhürman: Hep Vizontele’deki o repliği hatırlatıyor bana

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Tatar’ın genelde de Türkiye’de dillendirdiği bitmek tükenmek bilmeyen kimlik arayışlarının ve halka kimlik biçme çabalarının, kendisine Yılmaz Erdoğan‘ın Vizontele filmindeki şu repliği hatırlattığını söyledi;

“İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan… Burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir. Amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir…”

“Makamlarda oturanların görevi kimlik biçmek değil, hizmet vermektir”

Makamlarda oturanların görevinin kimlik biçmek değil, hizmet vermek olduğunu hatırlatan Erhürman, onun için de önce bu ülkeyi, bu halkı sevmenin gerektiğini vurguladı.

Erhürman, “Sn. Tatar öyle tercih ediyor diye kendilerini “Kıbrıslı” diye tanımlayanlar da, “Kıbrıslı Türk” diye tanımlayanlar da bundan vazgeçmeyecektir. Bu ülkeyi, bu halkı, insanı seviyoruz, sevmeye devam edeceğiz. Boş işlerle uğraşmayacağız; kimin kendini hangi kimlikle tanımladığına bakmadan vermemiz gereken hizmeti vereceğiz. Çünkü bizim başka ülkemiz yok! Çünkü burası dünyanın en güzel yeridir!” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu