KıbrısManşet

Elcil: Ertuğruloğlu’nun sessizliği onu sorumluluktan kurtarmayacak

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Net-Kent Üniversitesi Genel Sekreteri ile ortak şirketi olan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın basına yansıyan haberlerde, Girne Amerikan Üniversitesi’ne kapatma hedefi ile soruşturma başlatmasının çok düşündürücü olduğunu açıkladı

Elcil: Üniversiteler arasında çifte standart yaratmak ne Tatar’ın ne de Avcı’nın haddine değildir

Tatar’ın AKP’den gelen ricalarla YÖDAK Başkanlığı’na atadığı Turgay Avcı, Net-Kent Üniversitesi’nde yaşananlarla ilgili tek bir açıklama yapmazken, Girne Amerikan Üniversitesi konusunda ise yetkisini aşan işlere kalkışması tarafsız olmadığının en açık göstergesidir diyen Elcil, YÖDAK Başkanı, yasanın kendine verdiği yetkiler çerçevesinde tüm üniversitelere eşit davranmakla yükümlü olduğunu vurguladı

Elcil, “YÖDAK’ın aldığı kararlara aykırı hareket eden ve kuzey Kıbrıs’ta kampüsü olmayan Net-Kent Üniversitesi’ne ses çıkarmayan Turgay Avcı, YÖDAK Başkanlığı görevini istismar etmektedir. Ersin Tatar’ın onayı ile bu göreve getirilen Turgay Avcı’nın yaptıklarından onu o göreve atayan da sorumludur” dedi.

“Gerek bu atamanın yapıldığı tarihte, gerekse süreç boyunca gösterdiğimiz tüm tepkilere kulak tıkayan Tatar, Girne Amerikan Üniversitesi için başlatılan soruşturmanın da sorumlusudur” diyen Elcil, çifte standart yaratarak belli üniversitelere avantaj sağlamak ne Tatar’ın, ne de Avcı’nın haddine değildir.

“Ertuğruloğlu’nun sessizliği onu sorumluluktan kurtarmayacak”

Elcil açıklamasının devamında şöyle dedi:

Net-Kent Üniversitesi konusunda konuşması gereken bir diğer isimin ise Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu olduğunu ifade eden Elcil, “Bakan oluncaya kadar Net-Kent Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde yer alan  Ertuğruloğlu da bu konuda sessizliğini korumaktadır. Özellikle kendisinin ve aile yakınlarının bu üniversite ile olan bağları konusunda sessizliğe bürünmesi onu sorumluluktan kurtarmayacaktır” dedi.

“Avcı derhal görevden alınmalı”

Siyasetin, üniversitelere el atması adamızın kuzeyinde kurdurulan bu koloni düzenin kimlere yaradığını açıkça ortaya koymaktadır.

Bu çerçevede YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın derhal görevden alınmasını talep eder, ona destek olan Tahsin Ertuğruloğlu ve Ersin Tatar’ı, Net-Kent Üniversitesi ile olan ilişkilerini kamuoyuna açıklamaya davet ederiz.











Başa dön tuşu