KıbrısManşetSağlık

Covid-19 hastalarını taşıyan Yurt’a polisten ceza

11 yıllık Ambulans şoförü Hasan Yurt, RHA plakalı resmi minibüsle görevli olarak Covid-19 hastalarını taşıdığı sırada, hastaneden gelen telefonu açmak zorunda olduğunu söylediği polisin yine de kendisine ceza yazdığını söyledi

Yurt: Arandığımda telefonu açmak zorunda olduğumu söyledim

Yaşadığı olayı sosyal medya hesabından duyuran yurt, pandemi döneminde günlük hasta sayısının 250-300’e çıktığını ve hergün arttığını hatırlattı.

Güzelyurt’tan/Karpaz’a kadar hasta almaya gittiğini anlatan Yurt, 11 yıldır Ambulans şoförü olduğunu ve yaklaşık 15 aydır temaslı tarama biriminde Covid hastalarını taşıma görevi yaptığını belirtti.

Yurt, geçtiğimiz Cuma günü bir polis mensubu tarafından trafikte durdurulduğunu ve beni ehliyetinin istendiğini söyleyerek, “Ehliyeti verdim ve direk ceza yazmaya başladı. Aşagıya inip yanına gittim, hasta sayısı çok olduğundan dolayı minibüsle hastaları taşıdığımızı ve adres bulmamız için telefondaki navigasyonu kullanmak zorunda olduğumu söyledim” dedi.

“Amire şikayet edeceğiz diye tehdit ettiler”

Yurt, Ambulans ile taşınması gereken Covid hastası olduğu durumda telefoniyen arandığını ve telefona bakmak zorunda olduğunu belirtmesine ve görev kartını polise gösterip, sürdüğü minibüsün (RHA Plakalı) hasta taşıma aracı olduğunu anlatmasına rağmen ceza yazıldığını anlattı.

Yurt, maaşının yüzde 10’u olan bu cezanın maddi boyutuna değil de mesai ödemesi almamalarına, toplum sağlığı için kendilerinden ödün verip canla, başla, özveriyle, aylardır fazladan çalışmasına rağmen cezanın yazılmasının kendisini derinden üzdüğünü söyledi

Yurt, “Ayrıca yazılan cezaya itiraz ettiğim ve ‘En azından uyarsaydınız, bu yaptığınız davranış etik değildir, yaptığınız çok ayıp’ dedim diye görevli polis memurları beni seni amirine şikayet edeceğiz diye de tehdit ettiler. Yıllardır ambulans şoförlüğü yapıyorum ve ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım yapılan bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum” dedi.











Başa dön tuşu