KıbrısManşet

Anastasiadis ‘Pandora Papers’ iddialarıyla ilgili meclise ifade verdi

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, ‘Pandora Papers‘ adıyla bilinen ve adının yer aldığı belgelerle ilgili Meclis Kurumlar Komitesi’ne yazılı ifade verdi

Anastasiadis: İddialar gerçekleri yansıtmıyor

Rum basını Anastasiadis’in, dünya kamuoyunda da geniş yer bulan ‘Pandora Papers’ iddiaları konusunda dün Meclis Kurumlar Komitesi’ne açıklamada bulunduğunu yazdı.

Haberlere göre Anastasiadis, Kıbrıs Başkanlık Bürosu Müdürü Petros Dimitiru tarafından komiteye sunulan 12 sayfalık savunmasında, adının söz konusu kağıtlarda yer aldığına ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığını öne sürdü.

Yöneltilen tüm suçlamaları reddeden Anastasiadis, hükümet ve kurumların aldıkları tedbirler sayesinde Kıbrıs’ın güneyinde kara para aklanmasının önlenmesi konusundaki kurallarla tam bir uyum içinde olduğunu savundu.

“Siyasi amaçlar AP içerisinde de var”

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Pandora Papers hakkındaki kararında adının geçmesinin kendisinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını, bu kararın BBC ve The Guardian gibi basın kuruluşlarının haberleriyle de örtüşmediğini savunan Anastasiadis, siyasi amaçların AP içerisinde de var olduğunu belirtti.

Anastasiadis, kendi soyadını taşıyan avukatlık bürosuyla ilişiğinin 2013 yılından beridir kesik olduğunu da söylerken, tüzel kişi ve şirketlerin seçilmiş siyasilerin isimlerini taşıyamamasını öngören bir yasa tasarısının hazırlaması gerektiğini kaydetti.











Başa dön tuşu