EkonomiKıbrısManşet

Özkıraç: El-sen için hiçbir kesim ayrıcalıklı değildir

El-sen Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özkıraç, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun battığı iddialarının yalan olduğunu açıkladı

Kıb-tek “Battı” iddiası yalandır ama “Batırılmak istendiği” gerçektir

Özkıraç yaptığı açıklamada “Bu yalanadır, yanlıştır. Şu anda Kıb-tek’in devlet ve özel kuruluşlardan 800 milyon TL, borcu ise 600 milyon TL’dir. Yani Kıb-tek, özellikle devlet kurumlarından tahsilat yapabildiği gün tek kuruş borcu kalmayacak bir yapıya sahiptir” dedi.

Evet, “Battı” iddiası yalandır ancak “Batırılma” isteği de bir o kadar gerçektir diyen Özkıraç, “Ne yazık ki siyaset ve bazı kirli eller bilerek ve isteyerek Kıb-tek‘i batırmak istemektedir. Dün itibarıyla başta Maliye Bakanlığı olmak üzere bazı devlet kurumlarının elektriği kesilmiştir. Bu kurumlar borçlarını ödemedikleri takdirde de elektrikleri açılmayacaktır” dedi.

Özkıraç: El-sen için hiçbir kesim ayrıcalıklı değildir

Buradan son kez ikaz ediyor ve çağrı yapıyoruz diyen Özkıraç, 6 Aralık Pazartesi gününden itibaren kuruma yüksek borcu olan tüm devlet kurumlarının elektrikleri kesileceğini belirterek “Sıradan vatandaş nasıl tükettiği elektriği ödüyor, ödemiyorsa da elektriği kesiliyorsa, bu kurumların da elektrikleri kesilecektir. El-sen için hiçbir kesim ayrıcalıklı değildir. Pazartesi itibarıyla El-sen Yönetim Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 











Başa dön tuşu