KıbrısManşet

Yalınkaya: Çalışanların ceplerinde benzin parası bile yok

Belediye Emekçileri Sendikası‘nda (BES) örgütlü Lapta Belediyesi çalışanları, 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle, bu sabah süresiz iş bırakma eylemi başlattı

Yalınkaya: Hiç bir hükümet verdiği sözleri yerine getirmedi

Özgür Gazete‘ye konuşan BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, eylemi hükümet edenlerin ve mevcut idarenin üzerlerine düşenleri zamanında yapmaması nedeniyle başlattıklarını söyledi.

Belediyelerin halka daha iyi hizmet verebilmeleri için reforma ihtiyacı olduğunu, yetki alanlarının genişletilmesi ve gelirlerinin arttırılması gerektiği konusunda uyarı yaptıklarını belirten Yalınkaya, mevcut hükümet dahil olmak üzere hiçbir hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini vurguladı.

“Geçmiş hükümet Covid-19 desteği sözü vermişti ama halen daha bir gelişme yok”

Covid-19’un hayatımıza girdiği günden beri hiçbir belediye çalışanının emeklerinden ödün vermediğini ve halka hizmeti bir borç bildiğini vurgulayan Yalınkaya, “Bu süreç devam ederken belediyelerin gelirleri düştü, belediye vezneleri neredeyse kapanma durumuna geldi. Geçmiş hükümet Covid-19 desteği sözü vermişti ama bugün halen daha bir gelişme yok” dedi.

Yalınkaya, belediyelerin devletten ayrılan bütçeleri olduğunu ve o bütçede artış yerine kesinti yapıldığını belirterek, “Hükümetler kanadından gelen olumsuzluklar belediyelerin yüzde 80, yüzde 90 oranında kaybına neden olmuştur” dedi.

“Çalışanların ceplerinde benzin parası bile yok”

Lapta Belediyesi’nde gelir arttırıcı vizyon, öngörü ve ileriye dönük bir yatırım yapılmadığını belirten Yalınkaya, “Gelir arttırıcı tedbirler alınması, borç yapılandırmasıyla ilgili vizyon geliştirilmesi, halk ile bütünleşmesi konusunda Başkanı defalarca uyarmamıza rağmen maalesef bunlar yapılmadı” dedi.

“Artık bıçak kemiği kesti dolayısıyla bugün Anayasal hakkımız olan iş bırakma eylemini başlattık” diyen Yalınkaya, çalışanların ceplerinde benzin parasının dahi olmadığını ve işe gelmekte zorluk çektiklerini belirtti. 

Yalınkaya, bu eylemin sadece Lapta Belediyesi’yle sınırlı kalmayacağını, gerekirse hükümet edenlere de tepki göstereceklerini söyledi.

“Belediye Başkanı taleplerimize somut bir çözüm planı sunsun”

Yalınkaya, “Sayın Mustafa Aktuğ Belediye Başkanı olduğunu hatırlasın ve iradesi varsa, bizim taleplerimize somut bir çözüm planı sunsun” diyerek, çalışanları muhatap almaması halinde koltuktan gideceğini bilmesi gerektiğini söyledi.

Sonuç alana kadar Lapta Belediyesi’nin, defin ve vezne işlemleri dışında hiçbir hizmeti vermeyeceğini söyleyen Yalınkaya, Lapta ve Lapta’ya bağlı tüm bölgelerden anlayış ve destek beklediklerini belirtti.

Özgür Gazete/Sare Lord











Başa dön tuşu