KıbrısManşet

Yakıt dolu gemi hala boşaltılmadı, yarın geri mi dönecek?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) 400 milyon TL borçlu olduğu AKSA, kurum yönetimine 150 milyon TL ödenmezse üretimi durduracağı tehdidinde bulundu

“150 milyon TL ödemezseniz üretimi durduracağız”

Kıbrıs Türk toplumunun öz kurumu olan Kıb-tek’e yatırım yapmayarak, ülkeye getirip sözleşme yapılan ve vergilerimizle her ay milyonların akıtıldığı AKSA sözleşmeden doğan alacağını istiyor.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, şu an ülkedeki elektrik üretiminin yüzde 45’ini yapar konuma gelen AKSA, Kıb-tek Yönetim Kurulu’na, 400 milyon TL’lik borcun 150 milyon TL’sini ödemezseniz, üretimimi durdururum” tehdidinde bulundu.

Teknecik Elektrik Santrali kıyısında haftalardır bekleyen yakıt dolu gemiyi dahi para olmadığı gerekçesiyle boşaltamayan kurumun bu konuda ne yapacağı bilinmezken, santral depolarında ise 10 günlük yakıt kaldığı belirtiliyor. Geminin yarın geri dönebileceği de konuşuluyor

Ayrıca gazetemizin edindiği bir diğer bilgiye göre de, kurumda örgütlü sendika El-sen, önümüdeki hafta olağanüstü toplanıyor. Sendikadan grev kararı çıkabileceği kulislerde dillendirilmeye başlandı.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu