KıbrısManşet

Girne Belediyesi yaptı denilen fotoğraf İtalya’ya ait çıktı

Sosyal medyada dünden bu yana gündem olan ve Girne Belediyesi‘nin Girne‘deki yılbaşı süslemelerinden biri olduğu söylenen fotoğrafla ilgili belediyeden açıklama geldi, fotoğrafın İtalya‘da çekildiği ortaya çıktı

Girne Belediyesi yaptı denilen fotoğraf İtalya’ya ait çıktı

Belediyeden yapılan açıklamada, Girne’deki yılbaşı süslemeleri ile ilgili iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, belediyenin çirkin bir saldırıyla hedef alındığı ve bunu şiddetle kınadıkları ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Bugün sabah saatlerinde Girne Belediyesi hedef alınarak sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yılbaşı süslemeleri ile ilgili sosyal medyada dolaşan ve Girne Belediyesi’nin hedef gösterildiği fotoğrafın eskiden beri internette dolaşan, ( https://www.thesun.co.uk/…/palm-tree-christmas-lights/ ) İtalya’da çekilmiş bir fotoğraf olduğu açıkca belli olmaktadır.

Bir ağaç ve açık hava görseli olabilir

Paylaşılan fotoğrafın, Girne’de çekilmediği halde halkı yanıltıcı haber ve iddialarla Girne Belediye Yönetimi, Girne Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri yanında Girne Belediye Personelinin de hedef gösterilmeside malesef üzüntü vericidir.

Bilerek ve isteyerek gerçeği yansıtmayan fotoğrafla halkı yanıltan kişi ve habercilerin iyi niyet taşımadığı, paylaşılan fotoğraf altındaki üslubun ise etik bir anlayıştan yoksun olduğu (sadece bir dakikalık bir teyit mekanizması kullanılsaydı kimse bu tuzağa düşmezdi) açıkça görülmektedir.

Bir açık hava ve ağaç görseli olabilir

Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere, bu zor günlerde, asılsız paylaşımlarla kişi ve kurumları hedef alan, yıpratmaya çalışan ve toplumda infial yaratılmasına neden olan bu kişilerle ilgili de yasal hakkın saklı olduğu herkes tarafından bilinmelidir.

Girne Belediyesi tasarruf önlemleri uyguluyor

Bir 5 kişi ve açık hava görseli olabilir

Belediyemiz bu yıl ekonomik sıkıntılar nedeniyle yılbaşı süslemeleri için bütçe ayırmazken, kentin belirli noktalarında gerçekleştirilen süslemelerde, geçtiğimiz yıllardaki malzemeler kullanıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz”











Başa dön tuşu