KıbrısManşet

Gürkut’tan duyanları şaşkına çeviren bal ithalatına ‘doktor reçete etti’ yalanı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, un ithalatının önünün açılması konusunda anlattığı hikaye ile okuyanları şaşırtırken, hükümete şöyle seslendi; “Yürüdüğünüz o gelecekte siyasetçi de ithal edilir, sizin de sonunuz gelir”

Gürkut’tan duyanları şaşkına çeviren bal ithalatına ‘doktor reçete etti’ yalanı

Gürkut sosyal medya hesabından paylaştığı bir anısıyla, ithalat polisitkasına farklı bir yorum getirdi. Gürkut birgün kendisini arayan birinin, Arıcılar Birliği Başkanı olduğunu söyleyip ‘Bizim ballarımız Türkiye’deki ballardan daha iyi, daha kalitelidir. Siz niye ithal bal markalarını reçete ediyorsunuz? Onların ülkemize ithali yasakken sizin yüzünüzden izin vermişler’ dediğini anlattı.

Gürkut, “Ben önce olayı anlamakta ve benimle ne alakası olduğunu çıkarmakta zorlandım. Başkana sordukça anladım ki, ilgili Bakanlığın yetkilileri ‘Belirli bir balın markasının ülkemize ithal edilmesine izin vermiş. Normalde yasak olan bu durumu da “Koskoca kanser doktoru hastalarına özellikle bu bal markasını reçete eder. Biz de mecburen ithal izni verdik” diye izah etmiş üreticiye. Annesinin doktoru olduğumu söyleyen ve beni sevip saydığından bahseden Başkan da, Bakanlığın bu açıklaması üzerine bana sitemlerini iletiyordu haliyle” dedi.

“Siz ne zaman markette elinde reçete ile alışveriş yapan birini gördünüz?”

Gürkut,  duyanları şaşkına çeviren olay sonrası şöyle bir cevap verdiğini anlatıyor;

“Doktorlar ancak ilaçları reçete eder. Ben niye bal reçetesi yazayım? Siz ne zaman markette elinde reçete ile alışveriş yapan birini gördünüz? Hiç kimseye bal falan hele de belirli bir marka söylemedim. Zaten bu benim işim de değil”

“Başkandan, söz konusu reçetelerimi görmek istemesini, benim de görmek istediğimi iletmesini rica ettim” diyen Gürkut, tabii ki ortada reçete falan olmadığını belirtti.

“Yürüdüğünüz o gelecekte siyasetçi de ithal edilir, sizin de sonunuz gelir”

Gürkut konuyla ilgili şöyle devam etti;

“Ama ortada birilerinin menfaati olduğu da kesindi. Şimdi bu olay aklıma niye geldi dersiniz? Un ithaline verilen izin nedeniyle. Yerel üretimi yok edip, insanları işsiz bırakarak ülkemizi geliştiremez, geleceğe yürüyemezsiniz.
Yürüdüğünüz o gelecekte siyasetçi de ithal edilir, sizin de sonunuz gelir. Üretmeyen toplumlar yok olur. Hayat ancak daha çok üreterek ucuzlayabilir. Üreticiye kulak verin. Bir araya gelip biran önce çözüm üretin”











Başa dön tuşu