KıbrısManşet

Derya: Ülkeyi kendi ekmeklik buğdayını üretmekten aciz hale getirdiler

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, kendi toprağına satılacak ganimet gözüyle bakanlarla, o toprakları insanca yaşayacağımız bir yurt yapmak için uğraşanlar arasındaki farkın, sanıldığından çok daha büyük olduğunu söyledi

Derya: Ülkeyi kendi ekmeklik buğdayını üretmekten aciz hale getirdiler

Sosyal medya hesabından un ithalatı kararı ve yerli un fabrikalarının kanpanma sürecine atıfta bulunan Derya, kendi ülkesine satılacak ganimet gözüyle bakanlarla, o toprakları yurt yapmak için uğraşanların arasındaki farkın büyük olduğunu söyledi.

Derya, “Meclis kürsüsünden defalarca ‘Küresel iklim krizi ile beraber dünya korkunç bir gıda krizinin de içine giriyor. Tarımsal arazileri imara açıp, yabancılara satılacak inşaatların şantiyesi yapmayın. Kaynakları yerli üretimin artırılmasına, gıda kalitesi ve güvenliğine yönlendirin’ dediğimizde bizi ‘yatırım düşmanı, romantik solcu, marjinal’ diye isimlendirenlerle, ülkeyi kendi ekmeklik buğdayını üretmekten aciz hale getirenlerin aynı dünya görüşüne sahip olması tesadüf değildir. Kendi toprağına satılacak ganimet gözüyle bakanlarla, o toprakları insanca yaşayacağımız bir yurt yapmak için uğraşanlar arasındaki fark sanıldığından çok daha büyüktür” dedi.











Başa dön tuşu