KıbrısManşetSağlık

Video haber: Negatif-pozitif-aşı-PCR aynı kapıdan

Girne‘de Covid-19 pozitif çıkan bir vatandaşın yaşadıkları, salgının başından bu yana sistemin organize olamadığını ve Sağlık Bakanlığı‘nın yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu

“Bakanlık sizi arayacak”

Girne’de ikamet eden bir vatandaş kendini iyi hissetmemesi sebebiyle 1 Ocak sabahı PCR testi yaptırdı ve aynı günün gecesi Sağlık Bakanlığı’ndan test sonucunun pozitif çıktığına dair SMS aldı.

Gönderilen SMS’de, Bakanlık tarafından aranacağı bilgisini alan vatandaş tam 2 gün aranmayı bekledi.

2 gün kimse aramadı

Kimsenin kendisini aramaması üzerine 1102 numaralı temaslı takip hattını arayan, pozitif olduğunu ve bir de temaslısı olduğunu bildiren vatandaşa, evde izole olması gerektiği, Bakanlığın kendisine bir kod göndereceği ve bu kodla takip bilekliği taktırması gerektiği iletildi.

Ancak bu bilgilerden sonra evinde telefon bekleyen vatandaş aranmadı, temaslısının adı ve bilgileri dahi sorulmadı.

4. günün sonunda bileklik için kod geldi

4 Ocak günü 1102’yi tekrar aradığını ve telefonda tartışma çıktığını ileten vatandaş, bunun üzerine kendisine kod gönderildiğini ve en yakın bileklik merkezine gitmesinin istendiğini belirtti.

Kendisine en yakın nokta olan Özyalçın Aşı Merkezi‘ne gitmeye karar veren vatandaş, burada karşılaştığı manzarayla bir kez daha şok yaşadı.

Negatif-pozitif-aşı-PCR aynı kapıdan

3 ayrı kapısı olan, hem PCR testi hem aşı hem de bileklik işlemi yapılan merkeze, pozitif ve negatiflerin aynı kapıdan yan yana girdiklerini belirten vatandaş, o sırada bir otobüs dolusu lise öğrencisinin de (negatif) aşı olmaya geldiğini anlattı.

Pozitif olduğu halde bu öğrencilerin yanından geçmek zorunda kaldığını ve kendisini suçlu hissettiğini ifade eden vatandaş, bileklik, aşı ya da test için de herhangi bir tabela ve yol gösterici olmadığını ifade etti.

Temaslıyı sormadılar bile

Merkezde ortamın tam bir karmaşa halinde olduğunu söyleyen Covid-19 pozitif vatandaş, o anın görüntülerini de gazetemizle paylaştı.

Bilekliğini 4 günün sonunda taktırabilen vatandaşın temaslısı hakkında ise herhangi bir soru sorulmadı, işlem yapılmadı.

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu