KıbrısManşet

Sucuoğlu: 24 vekille sırtımızda taşıdığımız yük de çok ağırlaştırdı


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, 24 vekil çıkaran partisinin 3 vekil çıkaran Demokrat Parti ile hükümet kurma alternatifinin yanında, daha güçlü bir sayı olan 30’a ulaşmak için UBP-DP-HP (Halkın Partisi) hükümetinin kurulabileceği sinyalini verdi

Sucuoğlu: 24 vekille sırtımızda taşıdığımız yük de çok ağırlaştırdı

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Haber Seçim Özel yayınında seçim sonuçlarını değerlendiren Sucuoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’ndan kesinleşmiş seçim sonuçlarını beklediklerini ancak bu kadar sıkıntılı ve zor bir süreçte halkın UBP’ye verdiği desteği çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Sucuoğlu, “Seçim hükümeti olarak kurduğumuz hükümette 62 gün içinde yaşadıklarımız sıkıntılar da dâhil olmak üzere, son 1 haftadır elektriklerin belli noktalarda kesik olmasına, genel ekonomik koşullara, pandeminin devam etmesine rağmen ve özel sektörün sıkıntılarına rağmen halkımızın UBP’de bir umut görmesi ve bana göre oldukça yüksek bir oyla ve 24 vekille sırtımızda taşıdığımız yük de çok ağırlaştırdı” dedi.

“27 vekil sayısı riskli bir rakam, UBP-DP-HP hükümeti de olabilir”

Seçim yasakları olduğu için yapmak istedikleri birçok şeyi de yapamadıklarını, yıl sonu olması nedeniyle, mali anlamda Bakanlıkların bütçelerinin neredeyse bitmek üzere olduğunu kaydeden Sucuoğlu, bu sıkıntıların kendilerinden kaynaklanmadığını da belirtti.

Sucuoğlu, “Halkımızın bize verdiği destek bizleri daha da motive etti. Biz bu ülkeyi ekonomik olarak ayakları üzerinde durduracağız. Hükümet alternatiflerinde UBP-DP, UBP-HP ve UBP-HP-DP alternatifi var. Farklı bir alternatif de sürpriz olarak görülen büyük koalisyon yani UBP-CTP var. Hiçbir partiye kapıyı kapatmıyorum. 27 vekil sayısı riskli bir rakam. Bu yüzden UBP-DP-HP hükümeti de olabilir. Yapacağımız değerlendirmeye göre ülke için en uygun neyse onu yapacağız. Radikal kararları alabilmemiz için Meclis’teki aritmetik önemli” dedi.











Başa dön tuşu