KıbrısManşet

Kızılyürek Prodromu’yu suçladı, hukuk yoluna başvuracağını açıkladı

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Kıbrıslıtürk milletvekili Niyazi Kızılyürek’in, öğretim görevlisi olduğu Kıbrıs Üniversitesi’nden emekliye çıkarılması kararı verildi

İtiraz edilmişti, yönetim ‘emeklilik’ kararı verdi

Üniversitede öğretim görevlisiyken AP milletvekili seçilen Kızılyürek’in üniversiteden ödeneksiz izinli olarak AP milletvekilliği yürütmesine yapılan itirazlar sonrası, üniversite yönetimi Kızılyürek’in emekliye çıkarılmasına karar verdi.

Politis gazetesi Kıbrıs Üniversitesi’nin, iki buçuk yıldan bu yana, Hukuk Dairesi ve üniversitenin hukukçularının tavsiyelerine uymadığını ve AKEL AP Milletvekili Kızılyürek’i ödeneksiz izinli olarak kadrosunda tutmaya devam ettiğini belirterek, üniversitenin dün bunu sonlandırdığını duyurdu.

Başsavcılık cezai işlem yapacağını söyledi, Kızılyürek hukuk yoluna başvuracak

Kızılyürek’in emekliye sevk edileceğini yazan gazete, Başsavcılığının Kızılyürek’in ödeneksiz izinle milletvekilliğine devam etmesinin yasa dışı olduğu ve durumun devam etmesi halinde cezai işlem başlatacağını üniversite yönetimine bildirdiğini ve ardından da bu kararın alındığını belirtti.

Gazete ayrıca, Kızılyürek’in dün yaptığı açıklamada, hukuk yoluna başvuracağını söylediğini ve Eğitim Bakanı olan Prodromos Prodromu’yu, kendisine yönelik yoğun bir savaş vermekle suçladığını yazdı.











Başa dön tuşu