KıbrısManşet

Özüşen: Bu bizim kırmızı çizgimiz, sizinse birinci derece göreviniz

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen, Mağusa Belediyesi‘nin çalışanlarının haklarını gününde ödemediğini söyleyerek, gerekli ödemelerin acilen yapılmaması durumunda tüm yasal hak ve eylemleri uygulamaya koyacaklarını belirtti

Özüşen: Bunun bizim kırmızı çizgimiz, sizinse birinci derece göreviniz olduğunu belirtmiştik

Özüşen, Mağusa Belediyesi’ne yazdığı yazıda, sendika yönetimi olarak göreve geldikleri günden itibaren gerek yazılı gerek sözlü olarak ilk taleplerinin çalışanların haklarını gününde ve eksiz ödenmesini istemek olduğunu vurgulayarak, “Bunun bizim kırmızı çizgimiz, sizinse birinci derece göreviniz olduğunu belirtmiştik” dedi.

“6 banka ve ek mesai ödemeleri yapılmamıştır”

Sendikanın, açıklaması şu şekilde:

“Bugün 14 Şubat 2022 tarihi itibarı ile maaşların gününde ödenmemesi, ek mesai ödemelerinin verdiğiniz yazılı taahhütname ’ye rağmen yerine getirilmemesi, geçici personellerimizin sendikal haklarının taksitlendirilmesi çalışanlarımızı ekonomik olarak yıpratmakta ve ekstra faiz yükü altında bırakmaktadır.

Bugün itibarıyla halen 6 banka ve ek mesai ödemeleri yapılmamıştır.15 Şubat onbeşlik maaşlarının yarın ödenmesi de bu şartlar altında mümkün görülmemektedir. On gün önce ekonomik sıkıntılar bahane edilerek geçici personellerimizin sendikal hakları tartışılırken, beş gün önce geçici kadroyla belediye bünyesine alınan 32 kişilik yeni istihdamlar çalışanlarımızı huzursuz etmiştir.

“Aksi durumda tüm yasal hak ve eylemleri uygulamaya koyacağız”

Tüm bu gelişmeler neticesinde çalışanlarımızın hem maddi hem de manevi anlamda yaşadıkları huzursuzluklar tahammül sınırlarını aşmıştır.

Sendika yönetimi olarak 1 Şubattan itibaren bazen günde 3-4 sefer görüşmemize ve talep ettiğiniz süreleri vermemize rağmen maalesef verdiğiniz sözleri yerine getiremediğinizi üzüntüyle görmekteyiz.

Artık çalışanlarımızın daha fazla mağdur olmamalarını ve gerekli ödemelerin acilen yapılmasını talep eder, aksi durumda çalışanlarımızın sendikamızdan beklentileri doğrultusunda gereken tüm yasal hak ve eylemleri uygulamaya koyacağımızı bildirir, çalışmalarınızda başarılar dileriz”











Başa dön tuşu