KıbrısManşet

Müdahale sırası evimizin içine kadar geldi: Tatar ‘milli nesil’ yetiştirmek istiyor

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde ve Vakıflar İdaresi’nin iş birliğinde “KKTC 1. Aile Çalıştayı” adıyla düzenlenen ‘dayatma ve gericilik‘ faaliyetinde, kadın üzerinden dini mesajlar ve LGBT+ nefret söylemleri eşliğinde Kıbrıs Türk aile yapısına müdahalenin sinyalleri verildi

“Aile Çalıştayı” adı altında gericilik propagandası ve LGBT+ düşmanlığı

Siyasetten, turizm yatırımlarının kim tarafından yapılacağına, çete savaşlarından, seçimlere, kurultaylardan kişisel ilişkilere kadar her şeyimize müdahale eden Ankara, bu kez ailemizin içine kadar girmeye de cüret gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ‘Aile Çalıştayı’ adı altında düzenlenen ve Acapulco Otel’de yapılan organizasyona, TC’den Aile Bakanlığı dahil 30 kurum, kuruluş ve ilgili bakanlıklardan yetkililer, Türkiyeli akademisyenlerle birlikte 200 kişi katıldı.

“Erkek ve kadın değilseniz ne olduğunuz belli değildir”

2 gün süreceği açıklanan sözde çalıştayda dün yapılan konuşmalar karşısında, Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi’nden ve Kıbrıs Sivil Toplum Örgütlerinden katılan aktivisler, organizasyonun tamamen muhafazakar bir çizgide olduğuna sosyal medyadan ses yükseltti.

Dr. Mehmet Gedik

Din bazlı konuşmaların yapıldığı çalıştayda Dr. Mehmet Gedik adlı Türkiyeli bir akademisyenin söylediği, “Erkek ve kadın değilseniz ne olduğunuz belli değil. eşcinsel evlilikler yaratılmaya çalışılıyor ve bunlara bir de çocuk elvlatlık veriliyor” şeklindeki nefret söylemi salonda buz gibi bir hava estirirken, ev sahibi Ersin Tatar’ı ise memnun etti.

Kendi çizgilerine ters düşen yazarın sözlerini paylaştılar

Organizasyonda dağıtılan kitap ayraçlarında ise bazı ünlü din ve felsefe insanlarının aile ile ilgili sözlerine yer verildi.

Ayraçlarda, organizasyonun muhafazakar ve LGBT+ düşmanlığı çizgisine ters düşen İngiliz edebiyatının ünlü oyun yazarlarından ‘evlilik karşıtı ve eşcinsel’ Oscar Wilde’ın sözlerinin de kullanması, organizasyonu yapanların bilgi eksikliğini de gözler önüne sermiş oldu.

Tatar memnun: Milli kimliğe önem veren bir nesil yetiştirmek istiyoruz

Anayasamıza göre suç işleyen Türkiyeli yetkililerin bu söylemleri ev sahibi Ersin Tatar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ankara’nın müdahalesiyle Cumhurbaşkanlığı makamına getirilen Tatar, çalıştaydan çıkacak raporun devleti yönetenlere yol göstereceğini savunarak, milli kimliğe önem veren bir nesil yetiştirilmesini temenni etti.

Son günü bugün yapılacak olan çalıştaya Kıbrıs’tan katılan Sivil Toplum Aktivistleri ve meslek örgütü temsilcileri, Çalışmaya Sosyal Hizmet Uzmanları, Akademisyenler, Doktorlar ve kadına yönelik şiddetle mücadele biriminde görev yapan polisler de katıldı.











Başa dön tuşu