KıbrısManşet

Gazetecileri niye çağırdınız? Tek tek buradan soruyoruz;

Polis Genel Müdürü (PGM) Ahmet Soyalan, Falyalı suikastıyla ilgili gazetecilerin soru sormasının yasak olduğu, geneli daha önce basına yansıyan bilgilerden oluşan ve teşkilatın içinde bulunduğu kötü durumu (personel /teknik ekipman/yasa eksikliği) anlatan bir garip basın toplantısı düzenledi

Gazetecileri niye çağırdınız?

PGM Müdürü Soyalan, cinayetin üzerinden 2 hafta geçmesine ve kamuoyundaki bilgi kirliliğine rağmen ancak 2 hafta sonra gazetecilerin çağrılarına kulak vererek basın toplantısı düzenledi.

Ancak ‘basın toplantısının’ ruhuna ve amacına ayrkırı olarak, davet edilen gazetecilerin soru sorması yasaktı. Soyalan, daha önce kamuoyuna yansımış ve çok azı yeni bilgilerden oluşan bir açıklama yaparak toplantıyı noktaladı, tüm merak edilenler cevapsız kaldı.

Soyalan’dan itiraf: Ercan’dan adayı terk edene kadar zanlının cinayetle ilgili olduğunu belirleyemedik

Soyalan’ın açıklamasında en dikkat çekici nokta ise cinayetten yaklaşık 10 saat sonra elini kolunu sallayarak Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapan zanlı Mustafa Söylemez’le ilgiliydi.

Soyalan Söylemez’le ilgili yapılan ‘elini kolunu sallayarak çıktı’ eleştirilerini hem haksız buldu hem de “Ercan’dan adayı terk edene kadar zanlının cinayetle ilgili olduğunu belirleyemedik” itirafında bulundu.

Sorularımızı buradan soruyoruz

Biz gazetecilere toplantıda izin verilmeyen soruları buradan bir kez daha soruyoruz;

1- Cinayetle ilgili derinlemesine bir mafya soruşturması yapılıyor mu?

2- Suikastın başından bu yana adı dillendirilen Alaattin Çakıcı şu an ülkemizde mi? Eğer öyleyse sorgulandı mı? TC’de ise TC Emniyet güçlerinden ifadesinin alınması istendi mi?

3- MOBESE görüntülerini sızdıranlar, 15 gündür neden bulunamadı?

4- Silahların nereden ve nasıl sokulduğu 15 gündür neden bulunamadı?

5- Zanlı M.Ç ve V.S’nin ifadelerinde geçen ve Alanya’dan kiralanan tekne ne için kullanıldı?











Başa dön tuşu