KıbrısManşet

Harmancı: Bu düpedüz “konuşmayın ve yazmayın” demektir

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı 10 yıl hapis öngörülen Ceza davası açılmasına karşın “Ali ve diğer gazeteciler yazmaya ve konuşmaya devam edecek” dedi

Harmancı: Ali ve diğer gazeteciler yazmaya ve konuşmaya devam edecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, Ali Kismir ile çok takıştıklarını, çok da güldüklerini söyleyerek, Kişmir’in kendine ait üslup ile yıllardır yazı yazıp ve konuştuğunu ve en büyük gücünün de bu olduğunu vurguladı.

Harmancı, “Hayatını bundan kazanıyor. Anayasa açık ve bu açık hükümlere rağmen yazdığı yazı dolayısı ile ağır cezada hapislik ile yargılanmasını istemek düpedüz konuşmayın ve yazmayın demektir. Ali ve diğer gazeteciler yazmaya ve konuşmaya devam edecek” dedi.

“Ne Ali ne de baro yalnız olmayacaktır”

Bu ülkeye yıllardır giydirilmek istenen bu gömleğin dar, bu kalıp da Kıbrıs Türk halkına uymadığının altını çizen Harmancı, özgürlük anlayışımızın, yaşam biçimimizin, demokrasi anlayışımızın farklı olduğunu ve bundan dolayı da kendimizi suçlu değil tam aksine daha gururlu hissettiğimizi velirtti.

Harmancı, “Ali Kişmir davasını bizzat üstlenen Barolar Birliği Başkanı sevgili Hasan Esendağlı çok önemli bir mesaj vermektedir ve bu mücadelede ne Ali ne de baro yalnız olmayacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu