KıbrısManşet

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Kişmir’e yöneltilen suçlamaların kaldırılmasını talep etti

Avrupa ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (EFJ ve IFJ), gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir‘e yöneltilen suçlamaların kaldırılması yönünde çağrı yaptı

Avrupa ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Kişmir’e yöneltilen suçlamaların kaldırılmasını talep etti

Kişmir’in bir buçuk yıl önce yayınladığı yazı nedeniyle 10 yıl hapis cezasıyla yargılanmasının istendiğine vurgu yapılan açıklamada, Avrupa ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ ve IFJ), yöneltilen suçlamaların kaldırılmasını talep ettiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

“Kıbrıslı Türk köşe yazarı Ali Kişmir, bir yıl önce yazdığı bir yazısında “güvenlik güçlerini aşağılamak ve alay etmek” suçundan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Özgür Gazete Kıbrıs gazetesi köşe yazarı Kişmir’in Askeri Suç ve Ceza Kanunu’nun 26. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 28 Şubat Pazartesi günü hakim karşısına çıkması bekleniyor.

“Hapis cezası tehdidine, yurtdışına seyahat yasağı talebi eşlik ediyor”

Polis, kendisine yönelik suçlamaları 22 Şubat’ta Basin-Sen başkanına bildirdi. Hapis cezası tehdidine, yurtdışına seyahat yasağı talebi eşlik ediyor.

Basın-Sen Yönetim Kurulu bugün yaptığı açıklamada, gazetecilere ceza davası açılmasının düşünce ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bellanger: Bu, şiddetle kınadığımız, tahammül edilemez bir yıldırma eylemidir

“Güvenlik güçleri tarafından başlatılan bu cezai işlemler, tüm Kıbrıslı gazeteciler için bir tehdittir. IFJ Genel Sekreteri Anthony Bellanger, “Bu, şiddetle kınadığımız, tahammül edilemez bir yıldırma eylemidir” dedi .

“Bu tamamen orantısız cezai takibatlarla, Kıbrıs Türk makamları, Avrupa yasal basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü standartlarını ihlal ediyor. EFJ Genel Sekreteri Ricardo Gutiérrez , “Basin-Sen’deki iştiraklerimizle birlikte Ali Kişmir’e yönelik suçlamaların derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi .

“Bu dava, eleştirel sesleri bastırma operasyonu olarak görülmelidir. Bunun otoriter rejimlerin uygulaması olduğunu biliyoruz.

Kuleli: Sindirme ve susturma çabaları, Erdoğan hükümetinin rehberliğinde hız kazanıyor

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, “Kuzey Kıbrıs’taki eleştirel gazetecileri ve medya kuruluşlarını sindirme ve susturma çabaları, Erdoğan hükümetinin rehberliğinde hız kazanıyor” dedi. “Geçmişte bizi yıldıranlara dayanışmayla karşı çıktık. Gerektiğinde tekrar yapacağız” dedi.











Başa dön tuşu