KıbrısManşet

Erşangil: Yapılan aktarılmalar çalışanların motivasyonunu düşürmektedir

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Eğitim Sekreteri Salih Erşangil, çalışanların ve kamu düzeninin hükümet pazarlıklarına alet edilmesine tepki gösterdi

Erşangil: Yapılan aktarılmalar çalışanların motivasyonunu düşürmektedir

HAKSEN adına açıklama yapan Erşangil, her yeni hükümet kurulacağında yapılan pazarlıklar neticesinde, bakanlıkları “güçlendirme” adına kamu kurumları ve dairelerinin bir bakanlıktan diğerine aktarılması hem çalışanları, hem vatandaşları hem de daire ve kurumları sıkıntıya sokmakta olduğuna dikkat çekti.

“Yapılan aktarılmalar, halkın ve bürokratların gözünde dairelerin önemli/önemsiz olarak ayrılması sonucunu getirmekte, çalışanların ise motivasyonunu düşürmektedir” diyen Erşangil, devlet daire ve kurumlarına dama taşı muamelesi yapılması uygulamasının son bulması için, gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ettiklerini kaydetti.

“Dairelere dama taşı muamelesi yapılmasına artık bir son verilmeli”

HAKSEN Eğitim Sekreteri Salih Erşangil’in açıklaması şöyle:

Her yeni hükümet kurulacağında yapılan pazarlıklar neticesinde, bakanlıkları “güçlendirme” adına kamu kurumları ve dairelerinin bir bakanlıktan diğerine aktarılması hem çalışanları, hem vatandaşları hem de daire ve kurumları sıkıntıya sokmaktadır.

Yapılan aktarılmalar, halkın ve bürokratların gözünde dairelerin önemli/önemsiz olarak ayrılması sonucunu getirmekte, çalışanların ise motivasyonunu düşürmektedir. Kurumlarda mevcut hafızanın bakanlıklara aktarılması ve bunun kalıcı olabilmesi için bakanlıklar ile bağlı dairelerin belirlenmesi ve bir yasa ile güvence altına alınması gerekmektedir.

Bunun yapılması istikrarı da beraberinde getirecektir. Ancak istikrar kelimesini ağızlarından düşürmeyenler, daha hükümet kurma çalışmalarında yaptıkları ile bunun bir söylemden ibaret olduğunu gözler önüne serdiler.

Eşit Hak ve Adalet Sendikası olarak, yıllardan beridir süregelen, devlet daire ve kurumlarına dama taşı muamelesi yapılması uygulamasının son bulması için, gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ederiz.











Başa dön tuşu