KıbrısManşet

Kıb-tek’e şaibeli atama isteği 1: Meftun Orkun


UBP’li hükümetler ve Enerji Bakanları tarafından adeta yağmalanmasına çanak tutulan, ülkenin en değerli ve stratejik kurumlarından Kıb-tek, hala liyakatsiz ve şaibeli isimlerin eline bırakılmaya çalışılıyor

Erdoğan’ın ek mesai yolsuzluğu

Hükümete gelen ve Enerji Bakanlığı koltuğuna oturan siyasilerin yaptıkları liyakatsiz atamalar ve yolsuzluk dosyalarında adı geçenlerin görevlerinden alınmamaları, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu bugünkü yetersiz üretim kapasitesiyle batma noktasına getirdiği halde, iş bilmezlik ve yandaşlık devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere 2018 yılında Başbakanlık Denetleme Kurulu bir denetim gerçekleştirmiş ve hazırladığı raporda hala Kıb-tek Genel Müdürü koltuğunda oturan Gürcan Erdoğan’ın yaptığı ek mesai yolsuzluğunu ortaya koymuştu.

Yolsuzluğu kabul etti, parayı geri ödedi, 14 ayrı ağır ceza davası açıldı

Erdoğan’ın şoförünü, ek mesai yapmış gibi gösteren evrak düzenlediği ve devlet kasasından 80 bin TL hayali ek mesai ödemesi çıkarttığı ortaya çıkmış, yapılan yolsuzluk hakkında da dönemin Kıb-tek Yönetim Kurulu şikâyette bulunarak konuyu yargıya taşımıştı. (Dönemin sterlin kuruna göre 13 bin pound olan yolsuzluğun miktarı, bugün 300 bin TL’ye yakın)

Erdoğan, “kamu görevlisi tarafından yalan beyan, evrak sahteleme ve tedavüle sürme, yetki aşımı, kurumun zarar uğratılması” gibi suçlardan mahkemeye çıkarılmış, yurt dışı çıkış yasağı konularak ve teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

Erdoğan hakkında 14 ayrı ağır ceza davası dosyalanmış, yaşanan bu rezalet üzerine suçunu kabul eden Erdoğan, 80 bin TL’lik hayali ek mesai parasını devlete geri ödemek zorunda kalmıştı.

Para geri ödediğinde yolsuzluk ortadan kalkıyor mu?

İşte yaşanan bu yolsuzluk sonrası Erdoğan’ın davaları bugüne kadar bir türlü ilerletilememiş(!) ve hatta alındığı Kıb-tek Genel Müdürlüğü görevine UBP ve Erhan Arıklı tarafından bir kez daha getirilmişti.

 

Meftun Orkun

Kurumu sahte ek mesai ile soyan Erdoğan’ın suçu sabit olmasına rağmen hala kurumun başında olması skandalı yetmezmiş gibi, 2020 yılındaki dönemin Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun Başkanı Meftun Orkun, Erdoğan’ın ilgili ek mesai ücretini kuruma geri ödediği gerekçesiyle, Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun şikayetini geri çekmesinde bir sakınca olmadığı yönünde kuruma yazı yazmış, kurulun UBP kanadı da bu doğrultuda karar üretmişti.

“Şikâyet geri çekilsin” diyen Orkun, YK’ya atanmak isteniyor

Erdoğan’ın yaptığı ek mesai yolsuzluğunu parayı geri ödediği için yapılmamış gibi görülebileceği şeklinde görüş veren Orkun, Erdoğan’ın da hükümete baskısıyla bugün Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı yapılmak isteniyor.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu