KıbrısManşet

Yasa Tasarısı’nda ‘geçici personel’ detayı: Direk alınmayacaklar




Meclis Alt Komitesi’ne gönderilen ‘Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı‘nda, birleşmenin gerçekleşmesi durumunda ‘Geçici Personel‘in sınava gireceği ve kazanması durumunda yeni belediyede görevlendirileceği öngörülüyor

‘Geçiçi Personel’ sınava girecek, geçemezse işsiz kalacak

Yasa tasarısının “Geçiçi ve Son Kurallar” bölümündeki “Mevcut Belediyenin ve Personelinin Durumu ile İntibak Komisyonu ve İntibak Kuralları” başlığının altında bulunan maddelere göre, tüzel kişiliği sona eren Belediyenin personeli, yeni oluşturulan Belediyede görevlendirilecek ancak kadrolu personel ile geçici personel arasında farklar var.

Tasarıya göre, birleştirilecek olan Belediyelerdeki sürekli personel, yeni belediyede de aynı sınıf, aynı derece ve aynı kadroya yerleştirilecek.

Ancak ‘geçici personel’,  ‘Atama ve Sınav Komisyonu’ tarafından yapılacak olan sınavlara girecek, geçmeleri durumunda da ihtiyaç duyulan kadrolara yerleştirilecek. Kadroda ihtiyaç duyulmadığına karar verilirse, bu personeller işsiz kalacak.

Madde şu şekilde:

“İntibak Komisyonu Belediye Personel Yasası’ndaki İntibak Komisyonu olup, Belediye Personel Yasası’nın İntibak Komisyonu Kuruluş ve İşleyişi yan başlığını taşıyan Geçici 2’nci madde kuralları çerçevesinde intibakları yapar.

Birleştirilecek olan Belediyelerde sürekli personelin intibakı aynı sınıf, aynı derece ve aynı kadroya yapılır.
İntibak Komisyonu tarafından intibaklar yapılırken sürekli personel tuttuğu mevcut kadrosuna geçer, Geçici Personel ise; Atama ve Sınav Komisyonu tarafından yapılacak olan sınavları geçmeleri durumunda ihtiyaç duyulan kadrolara yerleştirilirler.

Birleşme nedeniyle tüzel kişiliği sona erecek olan belediyelerde görevli personelin intibakı birleşilecek olan belediyedeki yine aynı kadrolara yapılır. Birleşmenin sağlanacağı belediyede bulunan sürekli personel aynı kadrolarında kalır.

Bu madde kuralları kapsamında intibakı yapılamayan sürekli personel kadro fazlası olarak atanmış oldukları kadrolarda intibak ettirilir ve tüm özlük hakları aynen devam eder.

İntibak Komisyonu, Bakanlığın yapacağı çağrı üzerine toplanır ve en geç 6 (altı) ay içerisinde tüm Belediyelerde çalışanların intibak işlemlerini gözden geçirir ve gerekli işlemleri yapar.

Birleştirilen belediye de mevcut personelin intibakı tamamlanıp, intibak komisyonunun işlemleri sona erene kadar intibak yapılacak olan o kadrolara hiçbir surette istihdam yapılamaz











Başa dön tuşu