KıbrısManşet

Aşam: Bizi ezip geçmeden bu tasarıyı geçiremezsiniz

Dev İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, Meclis önünde yaptığı konuşmasında, hükümetin belediye emekçilerin ezip geçmeden bu tasarıyı geçiremeyeceklerini vurguladı

Aşam: Müşavir yarattıkları yetmezmiş gibi şerefli Belediye Başkanlarını da rüşvet vererek susturacaklarını zannettiler

Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı‘na karşı 1 günlük uyarı grevine giden ve Meclis’e yürüyen belediyelerde örgütlü sendikalar, Meclis önünde Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nu kast ederek “Faiz Dışarı” – “Faiz İstifa” sloganları atıyor.

Burada bir konuşma yapan Dev-iş Başkanı Koral Aşam, tasarıda yer alan ‘Seçilmeyen Başkanlara ömür boyu kamuda iş ve emeklilik hakkı’ içeren maddeye işaret ederek, tasarruf tedbiri diye Belediye Başkanlarına rüşvet verildiğini, müşavir yarattıkları yetmezmiş gibi şerefli Belediye Başkanlarını da rüşvet vererek susturacaklarını zannettiklerini vurguladı.

“Bizi ezip geçmeden bu tasarıyı geçiremezsiniz”

Aşam şunları söyledi;

“Şerefiyle olması gereken reformu destekeyen Başkanlara da teşkkür ediyoruz.

Belediyeleri fesh edip çalışanların Toplu İş Sözleşmeleri‘ni (TİS) iptal etmek istiyorlar. On yıllar boyunca uğraşarak bir yerlere getirilen TİS’lerini sıfırlayacaklarını düşünüyorlar.

Buna izin vermeyeceğiz!

Belediyeler kendi bütçelerinden 50 milyon TL harcadı pandemide, geçen yıl bütçeler belirlenirken de ayak oyunlarıyla bütçeyi tadil etmediler, 65 milyon TL de oradan çaldılar.

Aynı filmi yine sürdüreceklerini düşünüyorlar, yerel yönetimler bütçesini düşük gösterip kendi bütçelerini çoğaltıyorlar.

Biz burada olduğumuz sürece bu emekçiler kararlılıklarını sürdürdükleri sürece bizi ezip geçmeden bunu yapamazsınız.

“Kendi partilerini birleştiremeyenler, belediyeleri birleştirecekmiş”

Geçen yıl uyarmıştık. Bu kabul edilir değil demiştik, 2 defa Meclis önüne gelmiştik. Bu tasarı altında bize dayatılan bu paketi asla kabul ettirmeyeceğiz, geriye çekmezlerse süresiz grevimiz haftaya başlayacaktır.

Kendi partilerini birleştiremeyenler, hükümet ortaklarıyla birlikte hareket edemeyenler, belediyeleri birleştirecekmiş, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Daha düne kadar aldıkları emirleri uygulayarak koltuk doldurmaya çalışanlar, bugün de emekçileri yok sayarak onları asgari ücrete mahkume etmeye çalışıyorlar.

Buna geçit vermeyeceğiz”











Başa dön tuşu