
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, çözüm odaklı görüşmelerin 9 yıl aradan sonra bugün başladığını belirterek, federal çözüme ulaşma yolunda tarihi günler yaşadığımız bu süreçte, tarafları yapıcı ve olumlu davranmaya çağırdı
İzcan: Görüşmeler Crans Montana’da koptuğu yerden başlamalıdır
Yazılı açıklama yapan İzcan, “Görüşmeler Crans Montana’da koptuğu yerden başlamalıdır. Bu güne kadar varılan uzlaşılar kayıt altına alınmalı ve daha fazla zaman kaybedilmeden güvenlik ve garantiler konuları halledilmelidir” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çözüm yönünde ortaya koyduğu çabaları takdirle karşıladıklarını dile getiren İzcan, Guterres’in ayağımıza gelerek üstlendiği iyi niyet misyonu sonuçsuz kalmamalıdır dedi.
“Ne 1974 darbesi, ne de Türkiye’nin askeri müdahalesi çözüm olamaz”
Kıbrıs Türk toplumunun yok oluş süreci ile karşı karşıya olduğunu dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Ankara ve Kıbrıs’taki fetihçi yaklaşımları reddedip, varlık ve kimliğimizi koruyarak, yurdumuza sahip çıkmanın öncelikli görev olduğunu vurguladı.
“Ne 1974 darbesi, ne de Türkiye’nin askeri müdahalesi çözüm olamaz” diyen İzcan, Kıbrıs’ın, Kıbrıslıların ortak vatanı olduğunu ve birlikte verilecek ortak mücadeleyle kurtulacağını söyledi.
İzcan, “BKP, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bu çerçevede ortaya koyduğu politikaları kararlılıkla desteklerken, kendisine, ‘Yurdumuza hoş geldin’ demektedir” dedi.




















