KıbrısManşet

Şahiner: Atanmışların yaptığı hatalar nedeniyle bile bile karanlığa gömülüyoruz

Çalışma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) yakıtın geç gelmesinin sebebinin Rusya-Ukrayna savaşı olduğunu söyleyerek, Teknecik Elektrik Santrali‘nde de 3 santralin arızalı olduğunu doğruladı

Şahiner: Atanmışların yaptığı hatalar nedeniyle bile bile karanlığa gömülüyoruz

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Taçoy, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner‘in, Kıb-tek’le ilgili “Bu gemi böyle yürümez. Elektrik kesintilerine yönelik bilgiler kamuoyuna doğru yansıtılmıyor. Bu Kıb-tek’in suçu değil, atanmışların yaptığı hatalar nedeniyle bile bile karanlığa gömülüyoruz. Çünkü bakım-onarım zamanında yapılmıyor” eleştirilerine cevap verdi.

Şaniner’in “halkı yanlış bilgilendirdiği” iddialasında bulunan Taçoy, Kıb-tek’te şu an 6 gün yetecek kadar (2 bin 400 ton) yakıt olduğunu, günlük en fazla 450 tona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Taçoy, “Akaryakıt en geç çarşamba günü gelecek. 20-22 Mart’ta akaryakıtın gelmemesinin sebebi Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle ilgili firmanın yakıta ulaşamamasıdır. Ustalarınız size yanlış bilgi veriyor. Yanlış yönlendirmelerden vazgeçin. Halkımız bu kışkırtma konuşmalara da dikkat etsin” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu