KıbrısManşet

Kapısız: Hesap vermekten kaçıyor, sırtınızı dönüyor, ölü taklidi yapıyorsunuz

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, bunca yıldır aynı siyasetin devletcilik oyunu kisvesi altında insanları sömürüp sermayeye ve taraftarlarına kurban etme operasyonuna daha fazla sessiz kalmayaccaklarını söyledi

Kapısız: İnsanları sömürüp sermayeye kurban etme operasyonuna sessiz kalmayacağız

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kapısız, UBP-DP-YDP hükümetinin yaptıkları tüm uyarılara ve eylemlere rağmen can çekişir durumda olan K.K.T.C ekonomisi altında halkı sömürüp, kölesi oldukları sermayeyi besleme ve ayakta tutma operasyonlarına aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kapısız, “Bir taraftan günaşırı aldıkları zam kararları ile halkı cebindeki son kuruşa kadar soyarken diğer yandan da halkın parasını yarattıkları müşavirlere, gereksiz yurtdışı ziyaretlerine ve devletten bile daha zengin durumda olan sermayeye verdikleri teşfiklere harcamaktadırlar. Bunca yıldır aynı siyasetin oynadığı devletcilik oyunu kisvesi altında insanları sömürüp sermayeye ve taraftarlarına kurban etme operasyonuna daha fazla sessiz kalmayacağız” dedi.

“Hesap vermekten kaçıyor, sırtınızı dönüyor, ölü taklidi yapıyorsunuz”

25 Mart’da yaptıkları grevi yasaklarken dayanak gösterdikleri yasanın, hükümete halka sırtını dönüp kendi işlerine bakma yetkisi vermediğini vurgulayan Kapısız, 28 Mart’da Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası tahtında talep ettikleri ‘Uzlaşı Kurulu‘nun da hala kurulmadığına dikkat çekti.

Kapısız, “Hesap vermekten kaçıyorsunuz. Yaptıklarınıza isyan eden çalışanlara günü geçiştirme politikaları ile sırtınızı dönüyor, ölü taklidi yapıyorsunuz. Bilmenizi isteriz ki mücadelemize koyacağınız yasaklar da bir yere kadardır. Sizler sömürmeye devam ederken bizler de sırf yasak koydunuz diye işinizi döndürmeye devam edeceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ya bu çark tersine dönecek, ya da bizler sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu