Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun, kendilerine yazdıkları talep, kaynak ve tasarruf önerilerinden oluşan mektuba ‘Çalışma başlattık, çalışma başlatacağız’ şeklinde cevap verdiğini, bunun bir cevap olmadığını söyleyerek, parası olmayan hükümetin nasıl olur da sürekli istihdam yaptığını sordu
Serdaroğlu: Parası olmayan bir hükümet nasıl istihdam yapar?
Sendikaların bugün Çalışma Dairesi‘nde yaptıkları bir günlük uyarı greviyle ilgili daire önünde diğer sendikalarla birlikte basın açıklaması yapan Serdaroğlu, boş olan bir Maliye kasası olduğunu, bunu söyleyenin de kendileri değil, hükümet edenler olduğunu belirtti.
Serdaroğlu, “Hükümet para yok diyor ama tasarrufa gelince hiçbir adım atmıyor. Soruyoruz; parası olmayan bir hükümet nasıl istihdam yapar?” dedi.
” ‘Çalışma başlattık, çalışma başlatacağız’ ifadesi bir cevap değildir”
Emek gücüne bir yerde ihtiyaç olduğunda istihdama karşı olmadıklarını ancak bu ihtiyaç durumunda da, Kamu Hizmetleri Komisyonu diye bir kurum olduğunu ve ne yapılması gerektiğinin de belli olduğunu belirten Serdaroğlu, münhalsiz, sınavsız istihdamların insanları böldüğünü ve etik dışı olduğunu savundu.
Serdaroğlu, “Kamu düzenini alt üst ettiler ve hala aynı davranışlara devam ediyorlar. Bizim tepkimiz bunadır. Hatırlıyorsunuz, sendikaların 2 maddelik bir talebi, bunun yanında da kaynak elde edici tavsiye ve tasarruf maddelerinin olduğu mehtubu Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na vermiştik. Başbakan duyarlı davranış sergileyip yazılı cevap verdi ancak bu cevaplar bizim sorduğumuz soruların cevabı değil. ‘Çalışma başlattık, çalışma başlatacağız’ ifadesi bir cevap değildir” dedi.
“TC-KKTC Mali Protokolü’nde HP ile ilgil bir madde varsa, bunun karşısında da duracağız”
Böyle cevap olmayacağını, bunun devlet anlayışına sığmayacağını vurgulayan Serdaroğlu, ülke sınırları içinde bulunan tüm sendikaların taleplerine karşı bu şekilde cevap vererek, sendikaları durduramayacaklarını belirtti.
Serdaroğlu, “Takvimlendirme lazım, ne zaman ne sürede yapacaklar? Bu şekilde karşımıza gelecekler. Mesela Servet Vergisi’ni hangi tarih aralığında yapacaksınız, teşvikleri hangi şekilde yapacaksınız? Adaletli vergi sistemine geçmek için gerekli yasaları ne zaman yapacaksınız? TC-KKTC Mali Protokolü’ne de henüz ulaşmadık ama ulaştığımızda yine Hayat Pahalılığı ödeneğiyle ilgili durdurma ya da kaldırma gibi bir adım görürsek, sendikalar bunun karşısında da duracak” ifadelerini kullandı.