KıbrısManşet

Özdoğan: Mağusa Limanı Mayıs ayının ortasında kendiliğinden, eylemsiz kapanacak

Ek mesaiye kalmama eylemi yapan Gümrük Çalışanları Sendikası‘a (Güç-sen) tepki gösteren Kıbrıs Türk Gemi Acenteleri Derneği ve Kıbrıs Türk Armatörler Derneği‘ne Güç-sen Başkanı Abdullah Özdoğan cevap vererek “Keşke Güç-Sen kadar halkı ve ekonomiyi düşünen başka birileri de olsaydı” dedi

Özdoğan: O zaman zincirle bizi rıhtıma bağlayıp kırbaçla mı çalıştıracaklar?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdoğan, yaklaşık 22 aydır mücadele ettikleri personel eksiğiyle alakalı hizmet bekleyenlerin yaptığı açıklamanın kısmen doğru fakat eksik olduğunu söyledi.

Güç-sen’in kararlı duruşu ve eylemini şikayet eden gemi acentelerinin geçtiğimiz yaz tüm personelin angaryaya düştüğü zaman eylemde olmamalarına rağmen çalışmaları için baskı yaptıklarını belirten Özdoğan, istenilenin ne olduğunu sordu.

Özdoğan, yaz mesaisinde ayın ortasında personel eksikliğinden dolayı tüm çalışanların yine angaryaya düşeceğini söyleyerek, “O zaman zincirle bizi rıhtıma bağlayıp kırbaçla mı çalıştıracaklar?” dedi.

“Mağusa Limanı Mayıs ayının ortasında kendiliğinden, eylemsiz kapanacak”

Mağusa Limanı’nın Mayıs ayının ortasında kendiliğinden ve eylemsiz kapanacağını vurgulayan Özdoğan, “Maalesef sadece günlük çıkarlar göz önünde tutularak yapılmış kısmen doğru ama eksik bir açıklama. Ekonomi olumsuz etkileniyor ama bunun sorumlusu Güç-Sen değildir” dedi

“Her sendikacı çok iyi bilir ki bir hakkı kazanmanın en ucuz yolu diyalog yoludur. Ve biz bunu sonuna kadar zorladık” diyen Özdoğan, bu konudaki her kazanımın Güç-sen’in diyalog yollarını kapatan yetkililere karşı yaptığı eylemleriyle olduğunu belirtti.

Özdoğan, “Sınav süresinin sona ermesine on gün kaldı, sendikamız doğru bildiği yolda yürümeye devam edecek”











Başa dön tuşu