KıbrısManşet

Özersay: Bu partiler reformlar konusunda hükümetten çekilecek kadar hassas mıydı?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, yalana dayalı siyasetle bu devletin yönetilemeyeceğini herkesin anlamak zorunda olduğunu söyleyerek, ne şekilde bir hükümet modeli kurulursa kurulsun, ülkenin bir erken seçime gideceğini düşündüğünü belirtti

Özersay: Bu partiler reformlar konusunda hükümetten çekilecek kadar hassas miydi?

Sim Tv’de Sami Özuslu’nun sorularını yanıtlayan Özersay, DP ve YDP‘nin Faiz Sucuoğlu‘na sundukları “100 günlük ekonomik şartname” imzalanmadığı gerekçesiyle hükümetten çekildiklerini söylediklerini hatırlatarak, neler olduğuyla ilgili ilk sorusunun “DP ve YDP’nin reform ya da benzeri kararları bugüne kadar ne kadar önemsiyorlardı ki, bu konular bugün birden hükümetten ayrılma noktasına getirdi onları?” şeklinde olabileceğini söyledi.

Özersay; “UBP de bugüne kadar protokoller de dahil olmak üzere tüm reform ve benzeri kararlara ‘nasıl olsa uygulamayız’ diyerek imza atıyordu da, ortakları tarafından önüne koyulan bu protokole neden imza atamadı?” diye sordu.

“Ülke erken seçime gidecek”

Kıbrıs Türk halkının bunları hak etmediğini, uluslararası alanda tanınmasa da uzun mücadeleler sonucu kurulan bir devlet olduğunu söyleyen Özersay, yalana dayalı siyasetle bu devletin yönetilemeyeceğini herkesin anlamak zorunda olduğunu kaydetti.

Özersay, “Seçmen bu yaşananları doğru analiz edebilmeli. Bir yanda UBP içinde makam ve koltuk kavgası diğer yanda da ‘bayrak, milliyetçilik ve devlet’ denildiğinde mangalda kül bırakmayan bu üç partinin Türkiye ile sağlıklı ilişkiler kuramaması gerçeği var ve bunun sonuçlarını yaşıyoruz” dedi.

Özersay, bu saatten sonra ne şekilde bir hükümet modeli kurulursa kurulsun, ülkenin bir erken seçime gideceğini düşündüğünü de belirtti.











Başa dön tuşu