KıbrısManşet

Baybora: Güven Yaratıcı Önlemler hayata geçirilmeli, toplum nefes almalıdır


Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, müzakerelerin yeniden başlaması, Kıbrıs sorununun BM parametreleri temelinde çözüm bulmasının Kıbrıslı Türkler açısından önem arz ettiğini belirterek, kapsamlı çözüme ulaşabilmek için Güven Yaratıcı Önlemler‘in (GYÖ) hayat bulması gerektiğini söyledi

Baybora: Kapsamlı çözüme ulaşabilmek için Güven Yaratıcı Önlemler’in (GYÖ) hayat bulması gerekir

Yazılı açıklama yapan Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun ülke tarihindeki en ağır ekonomik koşullar altında her geçen gün ezildiğini belirterek, ülkede var olan ekonomik ve siyasi koşulların temelininin, Kıbrıs’ın kuzeyinin alt yönetim olmasının ve Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının oluşturduğunu vurguladı.

Baybora, “Müzakerelerin yeniden başlaması, Kıbrıs sorununun BM parametreleri temelinde çözüm bulması Kıbrıslı Türkler açısından önem arz etmektedir. Kapsamlı çözüme ulaşabilmek için Güven Yaratıcı Önlemler’in (GYÖ) hayat bulması gerekir. GYÖ içerisinde yer alan Mağusa Limanı’nın uluslararası ticarete açılması, Ercan Havaalanı’na doğrudan uçuşların başlatılması ve BM Güvelik konseyi 550 ve 789 sayılı kararlarına göre Maraş’ın BM kontrolünde yasal sahiplerine devredilmesi, Kıbrıs sorununun çözümüne büyük ölçüde katkı sağlayacaktır” dedi.

“Güven Yaratıcı Önlemler hayata geçirilmeli, toplum nefes almalıdır”

Tüm bunlarla birlikte ülke çevresinde var olan hidrokarbonların Kıbrıslı Türk liderliği tarafından, Kıbrıslı Türklerin haklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Baybora, Kıbrıs sorununun BM parametreleri temelinde çözüm bulması, Doğu Akdeniz’e istikrar getirmenin yanında, Kıbrıslı Türklerin ekonomik ve siyasi sıkıntılarını büyük ölçüde ortadan kaldıracağını kaydetti.

Baybora “Ekonomik, toplumsal ve siyasal sorunların çözümünü uzakta aramayalım, çözümün anahtarı iki toplumun elindedir. Müzakereler yeniden başlamalı, güven yaratıcı önlemler hayata geçirilmeli, toplum nefes almalıdır” dedi.











Başa dön tuşu