EkonomiKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Aç karnına bilinç edinmek de biraz zor üstelik!


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, kamu ve özel sektördeki çalışma koşulları ile ilgili açıklama yaptı

Rahvancıoğlu: Bu ortak mücadele büyük sermaye ve onun satılmış uşağı rejim partilerine karşı verilebilir

Yazılı açıklama yapan Rahvancıoğlu, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi, özel sektörde sendikasız işçi çalıştırmanın yasaklanması ve ultra zenginlerden servet vergisi alınarak eğitim, sağlık, ulaşım, barınma gibi kamusal yatırımlarla hayatın ucuzlatılması taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Rahvancıoğlu, “Sadece bu üç talep, kamu ve özelde çalışan emekçileri ortak bir hedef doğrultusunda birleştirebilecek, bu ortak mücadele büyük sermaye ve onun satılmış uşağı durumundaki rejim partilerine karşı verilebilir. Bu yoksa, kimse kusura bakmasın özel sektör çalışanı, memura sövmeye devam edecek” dedi.

“Kamu sendikaları bilinçlenmeli”

Bu mücadele için kılını bile kıpırdatmadığını söylediği sendikacıların da hiç sızlanmaması gerektiğini söyleyen Rahvancıoğlu, “Özel sektör emekçilerinden az bile dayak yemişler demek ki bugüne kadar. İnsanlara mücadele edecek ortak hedefler göstermezseniz, esas hedef olması gereken sermayedarlar sizi hedefe oturtur, birlikte mücadele etmeniz gereken insanlar sizi topa tutar” ifadelerini kullandı.

Memura el uzatması gereken kesimin, özel sektör çalışanları değil kamu sendikaları olduğunu vurgulayan Rahvancıoğlu, kamudaki mesai saatleri ve gelir düzeylerinin bu bilinci edinip, özel sektör emekçileri ile ortak mücadele yolu bulmaya daha uygun olduğunu, aç karnına bilinç edinmenin biraz zor olduğunu ifade etti.











Başa dön tuşu