KıbrısKültür&SanatSürmanşet

“İnsan Denen Şey” oyunu 16 Ağustos’ta Merkez Lefkoşa’da sunulacak

Sokak Tiyatrosu ekibinin tek perdelik yeni oyunu “İnsan Denen Şey” adlı oyunu Merkez Lefkoşa‘da izleyicisiyle buluşacak

“Bu oyun tüm kötülüklere karşı bir sanatsal direniş eylemidir”

Kurgusu ve yönetmenliği Yaşar Ersoy, müzikleri ise Hüseyin Kırmızı tarafından yapılan tek perdelik oyun, 16 Ağustos Salı akşamı saat 20.30’da Merkez Lefkoşa’da ücretsiz olarak sahnelenecek.

Erol Refikoğlu, Özgür Oktay, Döndü Özata, Umut Ersoy ve Yaşar Ersoy’un rol aldığı oyunun afiş tasarımını Umut Ersoy yaparken, fotoğraflarını ise Yıltan Taşçı çekti.

“İnsan Denen Şey” oyunu, dramatik yapısı içinde William Shakespeare’in, Bertolt Brecht’in, Nazım Hikmet’in, Charles Bukowski’nin, Can Yücel’in ve Edmond Rostand’ın şiirlerinden ve tiratlarından alıntılar da yapılarak kurgulandı.

“İnsan Denen Şey” oyunu; insanı ve toplumu sorgularken süregelen bozuk düzeni, bu bozuk düzeninin sonucu ortaya çıkan eşitsizliği, adaletsizliği, haksızlığı, kötülüğü ve yanlışları izleyiciye yansıtmakta ve bir sanatsal direniş eylemini gerçekleştirmektedir.

Ekipten yapılan açıklamada, “16 Ağustos, Salı akşamı saat 20.30’da Merkez Lefkoşa açık pazar alanında buluşalım ve tüm kötülüklere karşı bir sanatsal direniş eylemi gerçekleştirelim Yaşadığımız sorunlara dair derdi ve sözü olan bu oyuna tüm halkımız davetlidir. Bu oyun tüm kötülüklere karşı bir sanatsal direniş eylemidir” denildi.











Başa dön tuşu