KıbrısManşet

1. etap tamamlandı, sıra kavşaktaki 2. etapta

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Başbakanlık kavşağı ile cadde boyunca sel ve taşkın riski bulunan sorunlu alanlara kalıcı çözüm için yağmur suyu drenaj çalışmalarının köprü ile kavşak arasını kapsayan ilk etabını tamamladığını ve kavşaktaki ikinci etap çalışmalarından dolayı da trafik akışını yeniden düzenlediğini duyurdu

1. etap tamamlandı, sıra kavşaktaki 2. etapta

Başbakanlık, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bulunduğu bölgeden trafik ışıklarına gelen sürücülerin Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) ve Ortaköy istikametinde ilerleyemeyeceklerini belirten LTB, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sayıştaylığın bulunduğu bölgeden trafik ışıklarına ulaşan sürücülerin de Dereboyu ve Ortaköy istikametinde ilerleyemeyeceklerini duyurdu.

Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) ve Ortaköy’e gidecek sürücülerin, bu bölgelere “sorunsuz” ulaşmaları için gerekli tüm yönlendirme levhalarının güzergah üzerinde yer aldığı kaydedildi.

Şehrin içine nasıl ulaşılacak?

LTB; Ortaköy, Göçmenköy ve Taşkınköy bölgelerinden Başbakanlık Kavşağı’na gelindiğinde, Mehmet Akif Caddesi’ne (Dereboyu) dönüş yapılamadığını aktardı.

Vatandaşların şehir içine ulaşımlarının Araç Kayıt Dairesi’nin (Kıbrıs Türk Hava Yolları eski binası) bulunduğu trafik ışıklarını geçtikten sonra sağa dönerek (Açık Öğretim Fakültesi’nin bulunduğu alan) sağlanacağını aktaran LTB; caddeye Ortaköy, Taşkınköy ve Göçmenköy bölgelerinden Başbakanlık kavşağına gelen sürücülerin ise trafik ışıklarından düz ilerleyerek şehrin içerisine ulaşabileceklerini belirtti.

Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) yönünden gelenler için Ortaköy’e gidişler: Belediye, Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) yönünden Ortaköy’e ulaşmak isteyen sürücülerin, Başbakanlık trafik ışıklarına gelmeden trafik yönlendirmeleri ile 300 metre önce sola (Güneş Rezidans’tan ARUN’a doğru ilerleyen yol) dönmesi gerektiğini aktardı.

Ortaköy yönünde şehrin içinden Başbakanlık ve Bakanlıklar bölgesine gidişler: Şehrin içerisinden gelerek Başbakanlık/Bakanlıklar bölgesine ulaşmak isteyen yurttaşların ışıklara gelmeden (İktisat Bank öncesi) sağa dönerek ve (Haydarpaşa Ticaret Lisesi istikameti) trafik yönlendirmelerini takip ederek bölgeye ulaşabilecekleri aktarıldı.

Şehrin içinden Başbakanlık ışıklarına gelenlerin Ortaköy’e ulaşımı: Şehrin içerisinden Başbakanlık ışıklarına gelerek Ortaköy’e ulaşmak isteyen yurttaşların ise rutin şekilde trafik ışıklarını geçip düz ilerleyerek Ortaköy’e ulaşabilecekleri belirtildi.

Trafiğin sorunsuz akışı ve güvenlik için gerekli önlemler alındı

Trafiğin sorunsuz akışı ve güvenlik için LTB Trafik ve Yol Güvenliği Uygulama Şubesi‘nin gerekli tüm uygulamaları yaptığı ve önlemleri aldığı belirtildi.

Yurttaşların çalışmalar süresince Alo 185 çözüm hattına 7/24 ulaşabilecekleri hatırlatılırken; Lefkoşa Türk Belediyesi’nin dört yıllık süreç içerisinde geçmişten kalan Sanayi bölgesinde Doktoroğlu olarak bilinen alan ile Girne Caddesi, Şht. Ecvet Yusuf Caddesi ve Okullar Yolu gibi pek çok kronikleşmiş altyapı sorununa kalıcı çözümler getirerek başkent Lefkoşa’yı sağlam ve çağdaş bir geleceğe kararlılıkla hazırlıyor olduğu vurgulandı.











Başa dön tuşu